Voorbeschouwing halve finales BeNe League


Foto: Robert Bos

Aankomend weekend gaan Den Haag, Diez, Neuwied en Liège uitmaken wie naar de finale van de BeNe League gaan volgend weekend. De wedstrijden van dit weekend volgen nog best of three terwijl de finale uit een best of five zal bestaan. Wie gaan er door?

LEES OOK: Diez, Liège en Neuwied gaan door naar de halve finales

Den Haag – Neuwied

In het begin van het seizoen was de start niet denderend van Den Haag. Wat resulteerde in het ontslag van coach Henry Thom. De tijdelijke chef was Jasper Kick waarna Marco Kronenburg het overnam. Kronenburg combineert de functie met het bondscoachschap van de Nederlandse dames. HIJS werd zevende in de BeNe Cup en Neuwied werd achtste. Den Haag werd eerste in de BeNe League en Neuwied vierde. Na een lange blessure heeft HIJS Alan van Bentem weer terug. Net op tijd voor de play-offs.

Den Haag had maar twee wedstrijden nodig om de halve finale te bereiken tegen Leuven al ging de thuiswedstrijd niet van een leien dakje. Men had overtime nodig tegen de Chiefs. En Neuwied versloeg Herentals waarbij in de beslissende wedstrijd Neuwied vier powerplay goals scoorde. Raymond van der Schuit is de beste puntenpakker in de BeNe League voor HIJS. Van der Schuit pakte 24 punten in de Bene League (14G, 10A) en twintig punten in strijd om de BeNe League Cup (7G, 13A).

tekst gaat verder onder de foto

#13 Raymond van der Schuit Foto: Robert Bos

Neuwied heeft twee topschutters met Jeff Smith en Juuso Rajala. Beide hebben 34 punten behaald in de BeNe League Smith (16G, 18A) en Rajala (10G, 24A). In de BeNe Cup was het Smith met 21 punten (12G, 9A). De eerste onderlinge confrontatie was op 30 september en eindigde in een shoutout die de Beren wonnen met 5-4. 19 november werd het 4-2 voor Den Haag. Deze twee wedstrijden waren voor de BeNe Cup. In de BeNe League 12 janurai won Neuwied met 4-2 op bezoek in Den Haag en 11 februari won Den Haag met 3-2 op bezoek in Duitsland.

goalies

Met Brett Magnus heeft Den Haag een van de beste goalies in de BeNe League in het doel staan. Neuwied heeft de zeer ervaren Jan Guryca in het net staan. Vorig seizoen was een topjaar voor Magnus met een goals against gemiddeld van 1.9 terwijl dit seizoen ook gezien de valse start van Den Haag hij 3.4 scoort. De 41-jarige Guryca was vorig zeizoen heel goed met 1.7 en dit seizoen doet hij het met 3.6 een heel stuk minder.

#33 Jan Guryca Foto: Robert Bos

Liège Bulldogs – EG Diez-Limburg

In de BeNe League werden Liège en Diez respectievelijk tweede en derde. In de strijd om de BeNe Cup werd Diez tweede maar verloor in de halve finale twee keer van Snackpoint Eaters. Liège werd vijfde en miste de halve finales om de BeNe Cup. Liège had in de eerste ronde drie wedstrijden nodig tegen landskampioen Heerenveen. En Diez nam het drie keer op tegen Geleen waarna ze in de derde wedstrijd overtime nodig hadden.

Puntenpakker in de reguliere BeNe League competitie is voor de Walen Bryan Kolodziejczyk die 35 punten behaalde (15G en 20A). Voor Diez is het David Lademann met 27 punten (10G, 17A). In de BeNe Cup waren het David Lademann en Hunter Fortin met beide 41 punten. Lademann (13G, 28A) en Fortin (18G, 23A). Met het vertrek van Fortin die in de regional liga is gaan spelen bij ERSC Amberg heeft Diez een flinke aderlating ondergaan.

tekst gaat verder onder de foto

#23 David Lademann Foto: Kurt Tops

De onderlinge resultaten dit seizoen. 20 januari won Liège met 3-2 van Diez. 23 februari werd het maar liefst 6-1 voor Diez. Dit was voor de reguliere competitie. In de BeNe Cup werd het op 30 september 3-4 in het voordeel van Diez en op 10 november werd het 2-8 voor Liège op bezoek in Diez.

goalies

Troy Passingham is ook al een begrip in de BeNe League als goalie van Liège. Hij speelt al drie seizoenen bij de Walen en was vorig seizoen goed voor 1.7 goals against. Dit seizoen is het voor Troy 2.71. Diez heeft na de BeNe Cup Markus Ekholm Rosén gehaald die heeft nu een goals against van 3.3. Al zijn de cijfers van goalie Marian Kapicak iets beter met 2.9.

Troy Passingham
#31 Troy Passingham Foto: Kurt Tops
Previous Clash of the Titans, Tilburg Trappers tegen Deggendorfer SC
Next Daniel Sprong scratch, Detroit verliest voor zevende keer op een rij, Fleury 75 shutouts