Tilburg sweept Bad Tolz en staat in de kwartfinale play-offs


Foto: Arie Leeuwesteijn

Op vrijdag 8 maart wedstrijd drie in de eerste ronde van de play-offs Oberliga tussen Tilburg Trappers en Tölzer Löwen. De stand is 2-0 in een best of five voor Tilburg. Tilburg wist wederom te winnen en kan afwachten wie de volgende tegenstander wordt.

LEES OOK: Matchpoint voor Tilburg tegen Bad Tolz 

Tilburg Trappers – Tölzer Löwen 5-0 (Tilburg wint series 3-0)

Tilburg ging gelijk van quitte af aan vol erop in de eerste minuut wat resulteerden in schoten van Branden Gracel en Max Hermens. Maar de vizieren stonden nog niet op scherp. Na tweeënhalve minuut kon goalie Cedric Andree zijn eerste redding maken op een schot van Bad Tolz. Twee minuten later werd het 1-0 door een schot vanaf de blauwe lijn. Het was al zijn derde goal op deze manier in de play-offs van Giovanni Vogelaar. Na de 1-0 nam de druk toe van de Leeuwen maar of Trappers goalie Cedric Andree of de verdediging deden hun werk goed. Alleen op de powerplay na een straf voor Noah Muller leverde één levensgrote kans op voor Bad Tolz. Maar Tobi Piipponen miste het net in zijn geheel. De eerste periode was een gelijk opgaande strijd met als schoten verhouding 12-om-11 in het voordeel van de Trappers.

tekst gaat verder onder de foto

#67 Cedric Andree Foto: Arie Leeuwesteijn

De Trappers leken aan het begin van de tweede periode de score uit te bouwen na een breakaway van D’Artagnan Joly met een deke en een backhander maar Bad Tolz goalie Enrico Salvarani kon nog een redding maken. Tilburg mocht na vier minuten op de powerplay. De lat was een sta in de weg op weg naar de 2-0. Diego Hofland veranderde de puck van richting en die stuiterde op de lat. Maar het werd toch 2-0. Branden Gracel haalde uit vanaf links en het zicht werd gehinderd voor de goalie door drie verdedigers en een speler van Tilburg en de puck viel in de verre hoek binnen. Tilburg kreeg ook nog een powerplay in de laatste minuut die voor een minuut en veertien seconden meegenomen werd naar de derde periode.

Weer een shutout voor Cedric Andree

Branden Gracel kon na zeven minuten in de derde periode het lot bezegelen van Bad Tolz maar hij miste op de breakaway. Bad Tolz zette aan om het toch spannender te maken. Men was duidelijk op zoek naar ‘Das Anslusstor’ maar Cedric Andree bleek een te grote sta in de weg. De 3-0 viel dan toch voor Tilburg. Diego Hofland kon vanuit het midden de hoek uitzoeken. Hij wist de winkelhaak te vinden. Snel daarna viel ook de 4-0. Op assist van Branden Gracel wist Kaid Oliver ook de winkelhaak te vinden. Met nog vijf minuten te gaan kreeg Tilburg ook nog een powerplay. Maar de wedstrijd was al gespeeld. Tilburg hoefde niet meer en Bad Tolz kon niet meer.

Dan twee minuten voor tijd weer een powerplay en toen bepaalde in de laatste minuut met een frommelgoal Kaid Oliver met zijn tweede goal van de avond de eindstand van 5-0. Cedric Andree hield zijn doel schoon in deze serie voor 175 minuten. Alleen in de tweede wedstrijd scoorde Bad Tolz twee keer in de laatste vijf minuten. De spelers krijgen van coach Doug Mason vrij tot en met maandag en vrijdag begint alles weer opnieuw in de kwartfinales. Vraag is alleen nog tegen wie. Voorlopig zijn al door Blue Devils Weiden, Hannover Scorpions, Tilburg Trappers, Heilbronner Falken, EC Peiting en Hannover Indians.

samenvatting + persconferentie

Previous Boston verslaat weer Toronto, Panthers verliezen van Flyers. 100 punten McDavid
Next Geleen, Den Haag en Neuwied staan op matchpoint