Boston verslaat weer Toronto, Panthers verliezen van Flyers. 100 punten McDavid


Dag 141 van de NHL had twaalf wedstrijden waarbij Connor McDavid voor de zevende keer een 100 punten seizoen behaald. Boston wederom Toronto versloeg en koploper Florida thuis verloor van Philadelphia.


LEES OOK: Detroit krijgt pak slaag van Colorado, Anaheim verslaat Ottawa

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 4-1

De Boston Bruins behaalden een 4-1 overwinning tegen de Toronto Maple Leafs in het TD Garden, waar Boston goalie Jeremy Swayman 28 reddingen maakte. David Pastrnak, Trent Frederic, Morgan Geekie en Brandon Carlo scoorden voor de Bruins. Het was een fysieke wedstrijd waarbij Boston de bovenliggende partij was.

tekst gaat verder onder de video

Carolina Hurricanes – Montreal Canadiens 4-1

Goalie Frederik Andersen keerde terug met 24 reddingen voor Carolina Hurricanes, die Montreal Canadiens met 4-1 versloegen in het PNC Arena. De 34-jarige goalie, afwezig vanwege een bloedstollingsprobleem sinds 2 november, was tevreden met zijn comeback. Brady Skjei scoorde tweemaal en Andrei Svechnikov had een goal en een assist voor de Hurricanes, die 7-2-1 zijn in hun laatste 10 wedstrijden. Montreal, die 2-8-2 zijn in hun laatste tien wedstrijden, konden slechts één goal scoren, gemaakt door Joshua Roy.

tekst gaat verder onder de video

Columbus Blue Jackets – Edmonton Oilers 4-2

Connor McDavid gaf een assist voor zijn honderdste punt van het seizoen, waarmee hij zijn point streak tot dertien wedstrijden verlengde, maar de Edmonton Oilers verloren met 4-2 van de Columbus Blue Jackets in de Nationwide Arena. McDavid, die 29 punten (twee doelpunten, 27 assists) scoorde tijdens de streak, werd de derde speler in de geschiedenis van de NHL met minstens zeven 100-puntenseizoenen voor zijn 28e verjaardag, naast Wayne Gretzky (10) en Mario Lemieux (acht). Zach Hyman en Corey Perry scoorden voor de Oilers die vijf opeenvolgende overwinningen hadden behaald. Edmonton stond na de eerste periode met 3-0 achter. Columbus goalie Daniil Tarasov maakte 29 reddingen voor de Blue Jackets, die drie van de laatste vier wedstrijden hebben gewonnen.

tekst gaat verder onder de video

Florida Panthers – Philadelphia Flyers 1-2

Garnet Hathaway scoorde met 22 seconden resterend en Philadelphia Flyers beëindigden de zes wedstrijden durende winning streak van Florida Panthers met een 2-1 overwinning in de Amerant Bank Arena. Ryan Poehling scoorde ook, en Samuel Ersson maakte 29 reddingen voor de Flyers.

tekst gaat verder onder de video

New Jersey Devils – St. Louis Blues 4-1

Timo Meier scoorde een hattrick en had een assist toen de New Jersey Devils hun eerste overwinning onder coach Travis Green behaalden, met 4-1 tegen de St. Louis Blues in het Prudential Center. Het was zijn vijfde NHL hattrick, echter zijn eerste voor de Devils. Ondrej Palat en Nico Hischier droegen beide twee assists bij, terwijl goalie Nico Daws 23 reddingen maakte voor de Devils.

tekst gaat verder onder de video

Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 6-0

Alex Ovechkin scoorde zijn 840e NHL-doelpunt voor de Washington Capitals, die met 6-0 wonnen van de Pittsburgh Penguins in de PPG Paints Arena. Ovechkin had ook een assist en klom naar de vijftiende plaats op de NHL-puntenlijst (1.532; 840 doelpunten, 692 assists), voorbij Paul Coffey. Charlie Lindgren maakte een seizoensrecord van 39 reddingen voor zijn vierde shutout van het seizoen voor de Capitals. Pittsburgh Tristan Jarry stond vier doelpunten toe op 22 schoten voordat hij werd vervangen door Alex Nedeljkovic voor de Penguins, die vier van hun laatste vijf wedstrijden hebben verloren.

tekst gaat verder onder de video

Tampa Bay Lightning – Calgary Flames 3-6

Yegor Sharangovich haalde een NHL-carrièrehoogte van vier punten (twee goals, twee assists) voor de Calgary Flames in een 6-3 overwinning tegen de Tampa Bay Lightning in het Amalie Arena. Jakob Pelletier scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen, en Jonathan Huberdeau en MacKenzie Weegar hadden elk twee assists voor de Flames, die zes van hun laatste zeven wedstrijden hebben gewonnen. Conor Sheary had een doelpunt en een assist voor de Lightning, die vijf keer hebben verloren van de laatste zes wedstrijden.

tekst gaat verder onder de video

Nashville Predators – Buffalo Sabres 4-2

Filip Forsberg scoorde zijn negende NHL-hattrick en Nashville Predators verlengden hun point streak tot tien wedstrijden met een 4-2 overwinning tegen de Buffalo Sabres in het Bridgestone Arena op donderdag. Juuse Saros maakte 26 reddingen, en Gustav Nyquist had drie assists voor de Predators, die negen keer wonnen in hun laatste 10 wedstrijden. Bowen Byram had een doelpunt en een assist in zijn debuut voor de Sabres, nadat hij woensdag was getrade van de Colorado Avalanche voor Casey Mittelstadt.

tekst gaat verder onder de video

Arizona Coyotes – Minnesota Wild 5-2

Mats Zuccarello had drie assists en de Minnesota Wild scoorden vier opeenvolgende doelpunten in de derde periode om de Arizona Coyotes met 5-2 te verslaan in de Mullett Arena. Wild goalie Marc-Andre Fleury maakte 23 reddingen, die hun tweede opeenvolgende overwinning behaalden na drie opeenvolgende nederlagen. Joel Eriksson Ek scoordeen had een assist, terwijl Brock Faber ook dat deed. Kirill Kaprizov opende de score voor de Wild in de tweede periode, voordat de Coyotes in de derde periode twee keer scoorden om op voorsprong te komen. Minnesota reageerde snel met vier unanswered goals.

tekst gaat verder onder de video

Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks 1-3

Vancouver Canucks hebben een 3-1 overwinning behaald op Vegas Golden Knights in de T-Mobile Arena, waarmee ze de home losing streak van Vegas hebben verlengd tot vijf wedstrijden. Quinn Hughes, Phillip Di Giuseppe en Conor Garland vonden allemaal het net voor Vancouver, terwijl goalie Thatcher Demko zich staande hield met 27 reddingen. Ondanks de goalie van Michael Amadio voor Vegas waren de 32 reddingen van Adin Hill niet genoeg om een comeback te ontketenen.

tekst gaat verder onder de video

Los Angeles Kings – Ottawa Senators 4-3 OT

Kevin Fiala’s doelpunt in overtime bezorgde Los Angeles Kings een 4-3 overwinning op Ottawa Senators. Drake Batherson’s late gelijkmaker stuurde de wedstrijd naar overtime, maar Fiala’s beslissende backhand bezegelde de overwinning. Jacob Moverare scoorde zijn eerste NHL-doelpunt, terwijl Quinton Byfield en Pierre-Luc Dubois ook scoorden voor de Kings. Brady Tkachuk en Dominik Kubalik vonden het net voor Ottawa, maar het was niet genoeg om hun losing streak te stoppen. Cam Talbot’s solide goaltending hielp de overwinning veilig te stellen voor Los Angeles.

tekst gaat verder onder de video

San Jose Sharks – New York Islanders 2-7

Bo Horvat leidde New York Islanders naar een 7-2 overwinning op de San Jose Sharks, waarbij hij een goal en twee assists scoorde. De Islanders hebben nu vijf opeenvolgende overwinningen behaald. Ilya Sorokin maakte 23 reddingen. Thomas Bordeleau en Mike Hoffman scoorden voor de Sharks, maar konden het tij niet keren tijdens hun negende opeenvolgende nederlaag. New York’s Noah Dobson opende de score al na negentien seconden. De Islanders domineerden de wedstrijd, met doelpunten van onder andere Alexander Romanov, Kyle MacLean, Mathew Barzal en Anders Lee.

Previous Eredivisie 2024, halve finales wie gaan er naar de finale?
Next Tilburg sweept Bad Tolz en staat in de kwartfinale play-offs