Detroit krijgt pak slaag van Colorado, Anaheim verslaat Ottawa


Dag 140 van de NHL had drie wedstrijden waarbij Daniel Sprong met Detroit een aardige oorwassing kreeg van Colorado. Toronto overtime nodig had tegen Buffalo en Anaheim Ottawa versloeg.

LEES OOK: Dallas doet een comeback na 3 goals achterstand, curieze goal bij Nashville-Montreal

Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres 2-1 OT

De Toronto Maple Leafs behaalden een 2-1 overwinning tegen de Buffalo Sabres in de Scotiabank Arena. Auston Matthews die de winnende goal scoorde in overtime waarbij Mitchell Marner zorgde voor de assist. Voor de Sabres scoorde Victor Olofsson. En goalie Ukko-Pekka Luukkonen maakte 25 saves. Olofsson zou eigenlijk niet spelen maar de trade van Casey Mittelstadt naar Colorado Avalanche bracht een plekje vrij in de line-up.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Detroit Red Wings 7-2

Cale Makar scoorde zijn eerste NHL-hattrick en Nathan MacKinnon verlengde zijn season start home point streak tot 31 wedstrijden voor Colorado. Een 7-2 overwinning tegen Detroit Red Wings in de Ball Arena. MacKinnon, met een goal en drie assists, evenaarde Bryan Trottier (1981-82) en Mario Lemieux (1995-96) voor de op drie na langste season start home point streak in de NHL-geschiedenis. Wayne Gretzky heeft het record voor de langste season start home point streak met 40 wedstrijden met de Edmonton Oilers (1988-89).

Mikko Rantanen had vier assists en Jonathan Drouin had een goal en een assist voor de Avalanche. Die vier van hun laatste vijf wedstrijden hebben gewonnen. Alexandar Georgiev maakte 27 reddingen. Robby Fabbri en David Perron scoorden voor de Red Wings, die hun derde nederlaag op rij leden. Alex Lyon liet vijf goals toe op 40 schoten voordat hij werd vervangen door James Reimer (twaalf reddingen) aan het begin van de derde periode. Daniel Sprong kreeg net geen tien minuten ijstijd. Had geen schoten op doel en was een minus een.

tekst gaat verder onder de video

Anaheim Ducks – Ottawa Senators 2-1

Het verhaal van deze wedstrijd is het feit een uitstekende goalie voor de Ducks. Lukas Dostal die 29 saves maakte op 30 schoten. En een wat mindere goalie voor Ottawa Mads Sogaard die van de zestien schoten er twee door liet. Ottawa kwam eerst op voorsprong door een goal van Marc Kastelic, waarna Ryan Strome en Alex Killorn de winst veilig stelde voor de Ducks.

Previous Dallas doet een comeback na 3 goals achterstand, curieze goal bij Nashville-Montreal
Next België verslaat Bosnië na bliksemstart in derde periode