België verslaat Bosnië na bliksemstart in derde periode


Wedstrijd drie voor België wat nog steeds ongeslagen is op het IIHF wereldkampioenchap DIV IIIA was tegen Bosnië en Herzegovina. België won ook zijn derde wedstrijd al ging het met moeite in de eerste twee periodes. Maar in de derde periode zette België aan

LEES OOK: Dominant U18 België verslaat Mexico met 8-0

België – Bosnië en Herzegovina 9-2

Ondanks een groot overwicht en een powerplay in de slotminuten van de eerste periode konden de Belgen maar een keer profiteren. Na veertien minuten verspeelde Bosnië de puck op de blauwe lijn. Waarna Finn Gregory (Red Eagles Den Bosch) door kon stomen naar het doel. En hij met een machtig schot de verders goed keepende goalie Arman Bajramovic kon verslaan. In de slotminuut pakte Ali Mulabegovic nog een tripping penalty. Schotenverhouding in de eerste twintig minuten 12-om-1.

In de tweede periode leken de Belgen prima op weg om de score uit te bouwen. Op de powerplay in minuut 27 kreeg België wel drie kansen achter elkaar maar het was Robbe Delport (IHC Leuven) die met een schot vanaf de blauwe lijn waarbij Dillen Berckx de 2-0 op het bord zetten door de puck van richting te veranderen.. Daan Vermeulen (HYC Herentals) kon uit slecht wegwerken van de puck door de Bosnische verdediging profiteren. Van dichtbij scoorde hij de 3-0. Het leek wel of daarna de Belgen dachten dit doen we wel even afmaken. Maar na veertig minuten was het toch echt 3-2. Een uitbraak shorthanded door Vasilije Vucinic betekende dat Kristof Verlinden (IHC Leuven) de puck uit het net kon halen. En een powerplay goal in de slotminuut door Benjamin Vranesic houdt in de de Belgen in de laatste twintig minuten nog echt aan de bak moeten. Schotenverhouding 20-om-4 in de tweede periode en dan twee goals van de vier binnen krijgen is geen goed gemiddelde.

Furieuse start derde periode

België had geleerd van het einde van de tweede periode want men startte furies. Al binnen vier minuten lagen er drie pucks in het Bosnische net. Eerst was het Dries Schoovaerts (HYC Herentals) die na een solo actie van Finn Gregory de puck binnen kon schuiven. Daarna was de beurt aan Robbe Delport die zijn tweede maakte door een pass van Nawfal Laeremans (IHC Leuven) hoog in het doel binnen te schieten. En de derde, Belgische zesde goal, kreeg men cadeau van een Bosnische verdediger. Toon Geenen (HYC Herentals) tekende voor de zesde treffer. Het was meteen het einde van goalie Arman Bajramovic. Hij werd vervangen door Ajnur Husejnovic. Zes minuten voor tijd scoorde België twee keer. Dries Schoovaerts en Finn Gregory scoorden zeventien seconden na elkaar. In de slotminuut werd het nog 9-2 door Nawfal Laeremans. Vanuit een mêlee van spelers scoorde hij. België U18 is hard op weg om wereldkampioen te worden. Derde periode schotenverhouding 22-0.

Previous Detroit krijgt pak slaag van Colorado, Anaheim verslaat Ottawa
Next België op jacht naar goud na winst op Nieuw Zeeland