België op jacht naar goud na winst op Nieuw Zeeland


Wedstrijd vier op het IIHF wereldkampioenschap DIV III A voor België werd wederom een succes. Met 7-4 werd Nieuw-Zeeland verslagen.

LEES OOK: België verslaat Bosnië na bliksemstart in derde periode

Nieuw-Zeeland – België 4-7

Het duurde tot halverwege de eerste periode dat België op stoom kwam maar toen vielen er ook drie goals binnen twee minuten. De eerste goal werd gescoord door Ruben van Bruyssel (IHC Leuven) op een assist van Robbe Delport (IHC Leuven). Van Bruyssel schoot via de five hole raak. Finn Gregory (Red Eagles Den Bosch) kon een rebound binnen schuiven na een schot van Dries Schoovaerts (HYC Herentals) voor de 2-0. En goal drie werd gescoord door Sjarel Willems (HYC Herentals). Nawfal Laeremans (IHC Leuven) gaf de assist naast de goal staand en Willems scoorde met een one timer. Wederom op de five hole bij goalie Caleb Price. Toch kwam Nieuw Zeeland terug in de eerste periode. Van dichtbij was het Dmitrii Koptev die Belgische goalie Thijs Scheyltjens (Somang Hockey). De schotenverhouding in de eerste periode was 12-om-8 in het Belgische voordeel.

Twee straffen voor Nieuw-Zeeland aan het begin van de tweede periode leverde een 5-op-3 op voor de Belgen. Maar het werd een goal voor de mannen down under. Marcus Macdonald zorgde voor de 3-2 en wat angstzweet bij de Belgen. Maar halverwege de tweede periode scoorde Ruben van Bruyssel zijn tweede goal van de middag. Vijf minuten voor de break zorgde Lucas Pandini (Liège Bulldogs) weer voor extra lucht met de vijfde goal voor België. Schotenverhoduing tweede periode 13-om-5 in het Belgische voordeel.

tekst gaat verder onder de foto

De derde periode was echt een gelijkopgaande strijd qua schoten. 7-om-7 was de verhouding maar België wist nog drie goals te scoren. Joel Patterson scoorde eerst de 3-5 voor de Nieuw Zeelanders. Maar daarna waren het Nawfal Laeremans, waarna Ruben van Bruyssel de zevende goal voor België scoorde met een 5-op-3. Hij scoorde daarmee een hattrick. In de slotminuut zorgde Joel Paterson voor de eindstand van 4-7. Als Mexico vandaag 08-03-2024 wint van IJsland is België al wereldkampioen. Ze hebben zondag tegen IJslan mochten die winnen van Mexico genoeg aan overtime verlies.

Previous België verslaat Bosnië na bliksemstart in derde periode
Next Eredivisie 2024, halve finales wie gaan er naar de finale?