Dominant U18 België verslaat Mexico met 8-0

Wedstrijd twee voor België op het IIHF wereldkampioenschap U18 divisie III A was een makkelijke wedstrijd. De Belgen gaven weinig weg en scoorden acht goals.

België – Mexico 8-0

De eerste beste aanval was meteen raak voor de Belgen. Geoffrey Jouret (IHC Leuven) vond Robbe Delport (IHC Leuven) en hij wist Nawfal Laermans (IHC Leuven) te vinden. Deze eerste beste Leuvense aanval eindigde achter de Mexicaanse goalie Santiago Cucuraqui. Halverwege de eerste periode redde Cucuraqui op een Belgisch schot van dichtbij maar kon niet voorkomen dat het van afstand ingeschoten schot door Sjarel Willems (HYC Herentals) het net vond. De Belgische goalie Thijs Scheyltjens (Somang Hockey) zal na de eerste periode ijskoud in de kleedkamer terecht zijn gekomen. Hij kreeg 0,0 te doen in de eerste periode.

Ruben van Bruyssel (IHC Leuven) stond na 24 minuten alleen voor de Mexicaanse goalie en moest drie keer schieten voordat de puck de doelman passeerde. 3-0 voor de Belgen. Vier minuten later zorgde een aanval van Nawfal Laeremans ervoor dat hij voor de goal met een backhander probeerde te scoren. Hij mistte de puck maar Ruben van Bruyssel zei dank u en schoof de puck binnen. Het was de tweede goal in deze wedstrijd van van Bruyssel.

Goals vallen als rijpe appelen

Goalie Thijs Scheyltjens moest in de tweede periode zelfs handelend optreden. Hij heeft vijf reddingen gemaakt in de tweede twintig minuten. Een aanval opgezet door Robbe Delport vanaf de blauwe lijn zorgde ervoor dat hij vanachter de goal de perfecte assist gaf op de instormende Nawfal Laermans en die wist met een one timer de 4-0 binnen te schieten. Nog geen dertig seconden later lag ook de 5-0 al in het Mexicaanse net. Lucas Pandini (Liege Bulldogs) was de gelukkige. De zes, zeven en acht nul vielen allemaal binnen een tijdsbestek van een dikke minuut. Dylan Hendrix (Cold Play Sharks Mechelen) met de 6-0. Toon Geenen (HYC Herentals) met de 7-0 en Pandini met zijn tweede voor de 8-0. Na de 7-0 werd de Mexicaanse goalie Santiago Cucuraqui vervangen door Justin Sosa. De rest van de tweede periode was erg rommelig door de vele straffen aan beide kanten.

De derde periode had schriftelijk afgedaan kunnen worden. België pakte teveel straffen waardoor het aantal schoten 9-om-9 was in de derde periode. Dus uiteindelijk had goalie Thijs Scheyltjens het nog best druk. Het leverde hem wel een shutout op want hij stopte alle veertien Mexicaanse schoten.

Previous Devils coach Ruff ontslagen, Panthers verslaan Rangers, waanzinnige assist Barkov