Matchpoint voor Tilburg tegen Bad Tolz


Foto: Romy Muellens

Wedstrijd twee in de eerste ronde van de play-offs in de Oberliga werd wederom een prooi voor Tilburg Trappers. De 722 kilometer naar huis vanaf Bad Tolz zal met plezier worden aanvaard.

LEES OOK: Eerste klap uitgedeeld door Tilburg tegen Bad Tolz

Tölzer Löwen – Tilburg Trappers 2-4 (stand in de series 2-0 Tilburg)

De eerst periode in Bayern verliep zoals de wedstrijd in Tilburg afgelopen zondag. Een dominant Tilburg Trappers zorgde al snel voor de 1-0. Philipp Schlager mocht na twee minuten de ‘Sin Bin’ in voor tripping. En Giovanni Vogelaar liet zijn specialiteit weer zien. Hij schoot vanaf de blauwe lijn de kanonskogel binnen terwijl Kaid Oliver het zicht beperkte van Löwen goalie Enrico Salvarani.

Halverwege de tweede periode zorgde Max Hermens voor de 2-0. Kaid Oliver won een duel aan de boarding waarna Brandon Gracel kon opstomen naar de goal en bracht Gracel met een afgemeten breedte pass Max Hermens in staat de puck in de lege hoek te schuiven. Bjorn Borgman kon twaalf seconden voor de zoemer vanaf eigen helft op snelheid doorstomen naar de goal en Borgman maakte het perfect af. Iedereen van Bad Tolz stond erbij en keek ernaar.

tekst gaat verder onder de foto

Bjorn Borgman op weg naar de 3-0

In de tweede periode was het de eerste periode van deze serie dat Bad Tolz de bovenliggende partij was. Maar in die tweede twintig minuten van de wedstrijd. Was het Trappers goalie Cedric Andree die alle twaalf pogingen wist te stoppen. Pas na vijfenvijftig minuten konden de leeuwen een bres vinden in de Tilburgse verdediging. Marc Schmidpeter scoorde twee keer binnen vier minuten en bracht de 1746 toeschouwers voor nog anderhalve minuut ‘Alles oder Nichts’. Voor Bad Tolz werd het niets. Want met de extra aanvaller en zonder goalie werd de empty netter gescoord door Branden Gracel. Waarmee het dus alles werd voor de Tilburg Trappers. Two down one to go.

tekst gaat verder onder de foto

#67 Cedric Andree Foto: Jörn Buschmann

samenvatting en persconferentie

Previous Dominant U18 België verslaat Mexico met 8-0
Next Herentals wint laatste wedstrijd van Mechelen en mag tegen Neuwied in de play-offs