Herentals wint laatste wedstrijd van Mechelen en mag tegen Neuwied in de play-offs


De laatste reguliere wedstrijd van Herentals was tegen Mechelen in de BeNe League. Het ging om de plaatsing in de play-off ronde. Bij winst werd het Neuwied, bij verlies Liège. Het werd een wedstrijd met veertien goals waarbij HYC won van de Sharks.

LEES OOK: Liège is tweede geworden na winst tegen Leuven, HYC heeft nog een wedstrijd tegoed

Heylen Vastgoed HYC – Mechelen Golden Sharks 8-6

De wedstrijd werd gespeeld met de back-up goalies. Thomas Vanspringel voor Herentals. En Ignace Van Noten stond voor Mechelen in het doel. Verners Egle opende de score al binnen een minuut en zette de Sharks op een 1-0 voorsprong. Maar na twintig minuten was de stand 3-1 voor HYC. Mitch Morgan, Jacques de Ceuster op de powerplay en Ben Coolen waren de scherpschutters. In de tweede periode was het 2-2 qua scores. Wat 5-3 op het scorebord inhield. Wederom Jacques de Ceuster en Mitch Morgan verzorgde de productie voor Herentals in de tweede periode en voor de Golden Sharks deden dat Jorre Blomme met een penaltyshot en Ben van den Bogaert. Tijdens de laatste twintig minuten kwam Mechelen sterk terug in de wedstrijd door twee keer een aansluitingstreffer te scoren. Roberts Baranovskis met de 5-4.

Daarna bouwde Herentals de score weer uit met een powerplay goal van Emiel Goris en een goal voor Jacques de Ceuster die daarmee zijn hattrick compleet maakte door in iedere periode een goal te scoren. Toen was de score 7-4 met nog acht minuten te spelen. De Golden Sharks schoten nog even met scherp door twee goals binnen een dikke minuut te scoren. De tweede goal van Baranovskis en Sandro Bosmans maakte het weer bloedspannend. 7-6 met nog vijf minuten te spelen. Coach Vincent Morgan greep in door een time out te pakken en goalie Vanspringel naar de kant te halen voor Andrew Masters. Dat hielp want Roope Juhani Niskanen bracht de eindstand op het bord met de 8-6. Voor Mechelen is het seizoen voorbij en Herentals gaat een best of drie aan met Neuwied in de eerste ronde van de play-offs.

#52 Jacques de Ceuster Foto: Kurt Tops

 

Previous Matchpoint voor Tilburg tegen Bad Tolz
Next Dallas doet een comeback na 3 goals achterstand, curieze goal bij Nashville-Montreal