Dallas doet een comeback na 3 goals achterstand, curieze goal bij Nashville-Montreal


Dag 139 van de NHL had negen wedstrijden waarbij Dallas voor de zevende keer dit seizoen na een drie goals achterstand terugkwam en won. Dit keer tegen San Jose. Een hele rare goal voor Montreal tegen Nashville. En Edmonton versloeg in overtime Boston.

LEES OOK: Devils coach Ruff ontslagen, Panthers verslaan Rangers, waanzinnige assist Barkov

Boston Bruins – Edmonton Oilers 1-2 OT

Edmonton Oilers hebben een overwinning van 2-1 behaald tegen Boston Bruins in het TD Garden. Leon Draisaitl speelde een cruciale rol in de overwinning. Draisaitls tweede goal van de wedstrijd viel in overtime, waarmee hij de overwinning voor de Oilers veiligstelde. Zijn winnende goal was een one timer opgezet door Connor McDavid, die weer eens een blokje rond ging langs iedere Boston speler en zo ruimte creëerde voor de assist.

Het eerste doelpunt van Draisaitl kwam laat in de derde periode, waarbij hij de stand op 1-1 bracht met slechts nog 80 seconden op de klok op de klok. Zijn schot ketste via Bruins-doelman Linus Ullmark waarna de puck bleef liggen net op de lijn Waarna Draisaitl het laatste tikje wist te geven voor de goal.

tekst gaat verder onder de video

New Jersey Devils – Florida Panthers 3-5

New Jersey Devils leden een verlies in de eerste wedstrijd onder interim-coach Travis Green met 5-3 tegen Florida Panthers in het Prudential Center. Ondanks goals van Jack Hughes en Jesper Bratt en 26 reddingen van goalie Akira Schmid konden de Devils niet op tegen de aanvalsdrang van de Panthers, geleid door Nick Cousins twee goals en Matthew Tkachuk drie assists. Anthony Stolarz maakte 22 reddingen voor de Panthers, die hun zesde opeenvolgende overwinning behaalden.

tekst gaat verder onder de video

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets 5-3

Pittsburgh Penguins doorbraken een reeks van drie opeenvolgende nederlagen met een 5-3 overwinning op Columbus Blue Jackets in het PPG Paints Arena. Reilly Smith leidde de Penguins met een goal en twee assists, terwijl Evgeni Malkin een goal en een assist toevoegde. Penguins goalie Tristan Jarry maakte 33 reddingen.

tekst gaat verder onder de video

New York Islanders – St. Louis Blues 4-2

New York Islanders maakte een opmerkelijke comeback door een achterstand van twee goals weg te werken en uiteindelijk met 4-2 te zegevieren tegen de St. Louis Blues in de UBS Arena. Kyle Palmieri speelde een sleutelrol met een goal en een assist. Jean-Gabriel Pageau, Bo Horvat en Mathew Barzal scoorden de overige goals voor de Islanders. Hoewel de Blues aanvankelijk een 2-0 voorsprong pakten met goals van Alexey Toropchenko en Jordan Kyrou, wisten de Islanders terug te komen.

tekst gaat verder onder de video

Nashville Predators – Montreal Canadiens 3-4 OT

Nick Suzuki scoorde slechts zeventien seconden in de overtime voor Montreal Canadiens, waarmee ze de acht opeenvolgende overwinningen van Nashville Predators stopten met een 4-3 zege in het Bridgestone Arena. Suzuki’s winnende goal, een one-timer vanuit een pass van Cole Caufield, bezegelde de overwinning voor Montreal. Voor Nashville scoorden Ryan O’Reilly, Filip Forsberg en Gustav Nyquist.
Een goal kregen de Canadiens cadeau van de boarding.

tekst gaat verder onder de video

Winnipeg Jets – Seattle Kraken 3-4

Andre Burakovsky scoorde met nog een kleine twee minuten te gaan in de derde periode de game winning goal voor Seattle Kraken, waarmee ze een 4-3 overwinning behaalden tegen de Winnipeg Jets in het Canada Life Centre. Burakovsky’s doelpunt, was pas zijn tweede goal in 29 wedstrijden dit seizoen. Jared McCann had een goal en twee assists, terwijl Tomas Tatar en Justin Schultz ook scoorden voor de Kraken. Doelman Joey Daccord maakte 30 reddingen, inclusief een cruciale stop met nog zeven seconden te gaan om de winst veilig te stellen.

tekst gaat verder onder de video

Arizona Coyotes – Chicago Blackhawks 2-5

Het verschil in deze wedstrijd werd gemaakt door Blackhawks goalie Arvid Soderblom die 37 reddingen maakte en de goals werden gescoord met een man meer en een empty netter. Seth Jones, Nick Foligno, Jason Dickinson en Philipp Kurashev scoorden de powerplay goals. Jones zorgde ook voor de empty netter. Clayton Keller speelde wedstrijd 500 voor Arizona.

tekst gaat verder onder de video

Los Angeles Kings – Vancouver Canucks 1-2 OT

J.T. Miller scoorde in overtime de game winning goal om Vancouver Canucks een 2-1 overwinning te bezorgen tegen Los Angeles Kings in het Crypto.com Arena. Het was een delayed penalty goal. Elias Pettersson scoorde goal nummer dertig van het seizoen, en Quinn Hughes had twee assists voor de Canucks. Trevor Moore scoorde, en Cam Talbot maakte 29 reddingen voor de Kings.

tekst gaat verder onder de video

San Jose Sharks – Dallas Stars 6-7 OT

Wyatt Johnston scoorde zijn eerste NHL-hattrick en had twee assists voor de Dallas Stars in een opmerkelijke comeback tegen de San Jose Sharks, die eindigde in een 7-6 overwinning in overtime. Roope Hintz besliste de wedstrijd met een goal in overtime. Ondanks een achterstand van drie goals in de late derde periode wisten de Stars terug te komen en de overwinning te behalen. Logan Stankoven en Jamie Benn droegen ook bij aan de overwinning met respectievelijk twee doelpunten en drie assists en een doelpunt en drie assists. Aan de kant van de Sharks scoorde Anthony Duclair twee goals en had twee assists, maar het was niet genoeg om de nederlaag te voorkomen, waardoor de Sharks hun achtste opeenvolgende nederlaag leden.

Previous Herentals wint laatste wedstrijd van Mechelen en mag tegen Neuwied in de play-offs
Next Detroit krijgt pak slaag van Colorado, Anaheim verslaat Ottawa