Devils coach Ruff ontslagen, Panthers verslaan Rangers, waanzinnige assist Barkov


Dag 138 van de NHL had zes wedstrijden waarbij de kampioen van vorig jaar Vegas toch in een neerwaartse spiraal aan het geraken is na een 6-3 nederlaag bij Columbus.

Florida en New York Rangers maakten er een flink gevecht van om de koppositie. En angstgegner van Toronto Boston won op bezoek in Toronto. Coach Lindy Ruff is ontslagen bij New Jersey Devils.

LEES OOK: Oilers verslaan Penguins met 6-1, Arizona verslaat Washington

Columbus Blue Jackets – Vegas Golden Knights 6-3

Alex Nylander leverde een indrukwekkende prestatie door zijn eerste hattrick in de NHL te scoren. Voor Columbus Blue Jackets in een 6-3 overwinning tegen Vegas Golden Knights. Nylander, die sinds zijn overgang van de Pittsburgh Penguins op 22 februari zes punten heeft verzameld. Nylander’s hattrick, samen met goals van Justin Danforth, Yegor Chinakhov en Erik Gudbranson, hielp Columbus de overwinning binnen te slepen.

tekst gaat verder onder de video

New York Rangers – Florida Panthers 2-4

Sam Reinhart scoorde twee goals en hielp Florida Panthers aan hun vijfde opeenvolgende overwinning, met een score van 4-2 tegen de New York Rangers in Madison Square Garden. Ryan Lomberg zorgde voor het winnende doelpunt in de derde periode, terwijl goalie Sergei Bobrovsky 26 reddingen maakte voor de Panthers, die sinds 22 januari een indrukwekkende 15-2-0 record hebben neergezet.

De wedstrijd begon met Will Cuylle die de Rangers een 1-0 voorsprong gaf aan het einde van een powerplay in de eerste periode. Reinhart bracht de Panthers op gelijke hoogte met zijn vijfentwintigste powerplay-doelpunt van het seizoen, dankzij een prachtige assist van Barkov.

tekst gaat verder onder de video

Philadelphia Flyers – St. Louis Blues 1-2 SO

Blues goalie Jordan Binnington schitterde met veertig reddingen en drie stops in de shootout voor St. Louis Blues in een 2-1 overwinning tegen Philadelphia Flyers in het Wells Fargo Center. Pavel Buchnevich scoorde de beslissende goal in de shootout, terwijl Kevin Hayes in de reguliere speeltijd scoorde bij zijn terugkeer in Philadelphia. Scott Laughton opende de score voor de Flyers in de eerste periode, maar Hayes trok de stand gelijk in de tweede periode.

tekst gaat verder onder de video

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 1-4

Boston Bruins goalie Jeremy Swayman was met 32 saves voor de Boston Bruins een van de beste in een 4-1 overwinning tegen de Toronto Maple Leafs in de Scotiabank Arena. Pavel Zacha scoorde tweemaal, terwijl Jake DeBrusk een goal en een assist toevoegde, en David Pastrnak drie assists had voor de Bruins. De enige goal van Toronto werd gescoord door John Tavares.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Chicago Blackhawks 5-0

Nathan MacKinnon leidde met twee goals en twee assists. De Colorado Avalanche naar een overwinning van 5-0 op de worstelende Chicago Blackhawks in de Ball Arena. Met zijn vier punten breidde MacKinnon zijn indrukwekkende home point streak uit tot dertig wedstrijden. Samen met MacKinnon droegen zijn teamgenoten Cale Makar, Jonathan Drouin en Zach Parise bij aan het scoringsdrift. Goalie Justus Annunen met 37 reddingen pakte zijn tweede opeenvolgende shutout. Ondanks Petr Mrazek’s 32 reddingen voor de Blackhawks leden ze hun tweeëntwintigste opeenvolgende nederlaag on the road.

tekst gaat verder onder de video

Calgary Flames – Seattle Kraken 2-4

Weer een uitstekende goalie die een wedstrijd beslist. Dit keer Seattle Kraken goalie Philipp Grubauer die 35 reddingen maakte en daarmee leidde hij Seattle Kraken naar een 4-2 overwinning op de Calgary Flames. Die daarmee hun five game winning streak zagen stranden. Jared McCann had een goal en een assist, terwijl Oliver Bjorkstrand en Yanni Gourde ook scoorden voor de Kraken. Voor de Flames scoorde Andrei Kuzmenko tweemaal.

Previous België U18 mannen starten met winst op wk tegen Turkije
Next Dominant U18 België verslaat Mexico met 8-0