Oilers verslaan Penguins met 6-1, Arizona verslaat Washington


Dag 137 van de NHL had zes wedstrijden waarbij Philip Danault voor Los Angeles en Kirill Kaprizov voor Minnesota een hattrick scoorde. Kaprizov heeft inmiddels de 300 punten haalde. Connor McDavid door een goal en een assist nu een 25 wedstrijden home point streak heeft en New York Rangers goalie Jonathan Quick voor een jaar heeft bijgetekend.

LEES OOK: Detroit verliest met Sprong van Florida, comeback Winnipeg Jets

Washington Capitals – Arizona Coyotes 2-5

De Arizona Coyotes versloegen de Washington Capitals met 5-2. Waarbij Dylan Guenther een goal en twee assists had en Nick Schmaltz een goal en een assist. Goalie Karel Vejmelka maakte 24 saves. Logan Cooley en Jason Zucker scoorden ieder een goal voor Arizona, terwijl Sonny Milano en Anthony Mantha scoorden voor Washington.

tekst gaat verder onder de video

Los Angeles Kings – New Jersey Devils 5-1

Phillip Danault schitterde voor de Los Angeles Kings met een hattrick in een overtuigende 5-1 overwinning op de New Jersey Devils in het Crypto.com Arena. Danault doorbrak een droogte van 27 thuiswedstrijden waarin hij niet had gescoord. Kevin Fiala leverde ook een sterke prestatie met een goal en twee assists. Het enige doelpunt van de Devils kwam van Timo Meier.

tekst gaat verder onder de video

Buffalo Sabres – Winnipeg Jets 2-5

Morgan Barron scoorde het beslissende doelpunt in de derde periode om de Winnipeg Jets te helpen bij een comeback van 5-2 tegen de Buffalo Sabres in het KeyBank Center. Cole Perfetti stuurde de puck met een backhand-pass naar de neutrale zone, waar Barron hem oppikte en de rechtercirkel in snelde om de Jets op 3-2 te zetten. De Jets scoorden vier opeenvolgende doelpunten in de derde periode. Josh Morrissey en Vladislav Namestnikov hadden elk een goal en een assist.

tekst gaat verder onder de video

Minnesota Wild – San Jose Sharks 4-3

Kirill Kaprizov voltooide zijn derde hattrick van het seizoen voor de Minnesota Wild in een 4-3 overwinning tegen de San Jose Sharks in het Xcel Energy Center. Kaprizov gaf de Wild een 4-3 voorsprong in de derde periode. Waarbij hij een losse puck oppikte in de linker cirkel en een schot over de blocker van Kaapo Kahkonen schoot. Frederick Gaudreau scoorde ook, en Matt Boldy had twee assists voor de Wild. Mikael Granlund, Nico Sturm en Anthony Duclair scoorden voor de Sharks, die zeven opeenvolgende wedstrijden hebben verloren.

tekst gaat verder onder de video

Anaheim Ducks – Vancouver Canucks 1-2

Casey DeSmith maakte zeventien reddingen voor Vancouver Canucks in een 2-1 overwinning tegen de Anaheim Ducks in het Honda Center. DeSmith had niet gespeeld sinds hij acht goals om zijn oren had gekregen bij het 10-7 verlies tegen Minnesota Wild op 19 februari. Nils Hoglander en Conor Garland scoorden voor Vancouver. Alex Killorn scoorde voor Anaheim, terwijl Lukas Dostal 29 reddingen maakte voor de Ducks.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Pittsburgh Penguins 6-1

Edmonton Oilers zegevierden met 6-1 tegen Pittsburgh Penguins in het Rogers Place. Connor McDavid heeft 26 punten (2G, 24A) tijdens zijn point streak. Hij verlengde ook zijn home point streak naar 25 wedstrijden (14G, 45A). Zach Hyman scoorde twee goals, Ryan McLeod had een goal en een assist, en Leon Draisaitl had drie assists voor de Oilers. Evgeni Malkin scoorde voor de Penguins, terwijl goalie Alex Nedeljkovic 31 reddingen maakte. De Penguins hebben nu drie wedstrijden op rij verloren.

 

Previous Liège is tweede geworden na winst tegen Leuven, HYC heeft nog een wedstrijd tegoed
Next België U18 mannen starten met winst op wk tegen Turkije