Detroit verliest met Sprong van Florida, comeback Winnipeg Jets


Dag 136 van de NHL had dertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong met Detroit een shutout verlies leed tegen Florida. De Oilers op plek 31 stonden, twintig punten op plek een achter stonden en twaalf punten op een play-off plek stonden. Nu staan ze tweede in de Pacific Divisie en virtueel nog een punt achter Vancouver wat vierde staat in de League. Toronto en Nashville denderen door.

LEES OOK: Arizona verslaat Ottawa na veertien nederlagen op een rij, Ovechkin scoort goal 839

Carolina Hurricanes – Winnipeg Jets 3-5

De Hurricanes zullen zich afvragen wat er in hemelsnaam in periode drie is gebeurd. Nadat Carolina aan de hand van Sebastian Aho (goal en assist) in periode twee een 3-0 voorsprong had opgebouwd, vlogen de Jets er in periode drie met de winst vandoor. Maar liefst vijf unanswered goals belandden in het doel van Carolina-goalie Pyotr Kochetkov (27 saves, 0.871%). Starpilot voor Winnipeg was Nino Niederreiter (twee goals).

tekst gaat verder onder de video

New York Islanders – Boston Bruins 5-1

Ook titelkandidaat Boston Bruins zit in een dip. Kyle Palmieri (drie treffers) scoorde namens New York in periode één een fraaie hattrick . In periode twee smeten de Islanders nog een kilo zout in de open wond van de Bruins defensie. Anders Lee (goal en assist), Brock Nelson (goal) en goalie Ilya Sorokin (22 saves, 0.957%) waren de andere uitblinkers voor New York. De Patrick Roy-mentaliteit begint aardig wortel te schieten op bij de eilandbewoners. Is het echter nog op tijd voor een wildcard?

tekst gaat verder onder de video

Seattle Kraken – Edmonton Oilers 1-2

Leon Draisaitl scoorde zijn dertigste treffer van het seizoen op aangeven van regisseur Connor McDavid (assist) en leverde ook nog eens een fraaie assist. Zijn brille was genoeg om de Octopus uit Seattle te laten zinken. Oilers-goalie Stuart Skinner had met 24 saves een prima wedstrijd (0.960%). Voor de Kraken wordt het erop of eronder: de wildcard raakt steeds verder uit zicht.

tekst gaat verder onder de video

Nashville Predators – Colorado Avalanche 5-1

Zelden was een naam zo van toepassing op het spel van hockeyteam als gisteren bij Nashville. De roofdieren joegen Colorado de stuipen op het lijf en reten hun defensie aan stukken. Bij 5-1 was het bloedbad compleet. Als de Avalanche hun titelaspiraties willen waarmaken, moeten ze uit een ander vaatje tappen dan gisteren het geval was. Het bloeddorstigste roofdier was Nashville-center Cody Glass.  Zijn fraaie hattrick was de doodsteek voor Colorado. Tommy Novak (goal en assist) en goalie Juuse Saros (25 saves, 0.962%) waren de andere uitblinkers namens de Predators.

tekst gaat verder onder de video

Buffalo Sabres – Vegas Golden Knights 7-2

Ook de glitterridders uit Vegas kregen een wake-up call. Als zij hun titel willen prolongeren moet de wedstrijd van gisteren tegen Buffalo mee als huiswerk om te leren hoe het niet moet. Dylan Cozens scoorde twee shorthanded goals voor de Sabres en strafte daarmee het slappe spel van Vegas genadeloos af. Teammaat Jeff Skinner (goal en twee assists) buffelde er ook aardig op los.

tekst gaat verder onder de video

Detroit Red Wings – Florida Panthers 0-4

De katers uit Florida lieten de Wings even zien wat hockey is. Detroit liep tegen zijn tweede nederlaag op rij in eigen huis aan en moet nu op een pittige road trip. De wildcard is nog binnen bereik maar toch nog steeds heel onzeker. Sergei Bobrovsky pakte voor de Panthers op zijn gemakkie een shut-out (nummer 42). Detroit kwam slechts tot 21 schoten op doel. Florida nam Alex Lyon (0.892%) 37 keer onder vuur en deelde 39 hits uit. Het was een typische Panthers-game: In totaal 70! strafminuten: 30 voor de Panthers en 40 voor de Wings die werkelijk in elke valkuil trapten die Florida-coach Paul Maurice had uitgezet. Killerpanther van dienst was Brandon Montour (goal en twee assists). Daniel Sprong kwam voor Detroit in elf shifts tot ruim elf minuten ijstijd. Geen enkel schot op doel.

tekst gaat verder onder de video

Philadelphia Flyers – Ottawa Senators 4-2

Phillie-star Tyson Foerster (twee goals) maakte samen met zijn goalie Felix Sandstrom (24 saves, 0.923%) het leven van de Senatoren bijzonder zuur. Defenseman Cam York maakte namens Philadelphia de bevrijdende vierde treffer met nog één seconde op de klok.

tekst gaat verder onder de video

Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens 4-3 SO

Ook tegen de Canadiens ging het moeizaam voor Tampa. Pas via shoot-outs konden de Bolts de zege veilig stellen. Victor Hedman loste het verlossende schot in de zesde ronde van die shoot-out. Daarmee kwam een einde aan een reeks van vier nederlagen op rij. Voor Montreal was het de tweede opeenvolgende nederlaag door shoot-outs.

tekst gaat verder onder de video

Toronto Maple Leafs – New York Rangers 4-3 SO

In een duel dat als pure reclame voor hockey kan worden gezien, trokken de Leafs aan het langste eind. Met een schotverhouding van 35-34 voor de Rangers, een scoreverloop met nooit meer dan één goal verschil, een penaltyminute-verhouding van 13-11 voor de Rangers en een hits-verhouding van 46-37 voor New York blijkt dat het heel erg close was tussen deze twee Original Six-teams. Voor een extraatje in deze wedstrijd als het gaat om strijd.

tekst gaat verder onder de video

 

Speciale aandacht ging namelijk uit naar die twee beulen op het ijs: Toronto-hitman Ryan Reaves zocht Ranger Giant hitman-rookie Matt Rempe veelvuldig op en dat resulteerde uiteindelijk in die old-skool knuffelpartij. Zie ook onderstaande link uit de recente clash van de Rangers met de Devils waarin duidelijk wordt waarom Rempe nu al een reputatie heeft in de NHL. Zijn hits doen aan de jaren zeventig denken: some love it, some don’t. But there will be blood…

tekst gaat verder onder de video

De penaltyshots gaven in Toronto vervolgens de doorslag  nadat in overtime niet werd gescoord. Vincent Trocheck (twee goals) raakte voor New York de paal nadat Max Domi (assist) precies daarvoor zijn penaltyshot wel had verzilverd. Game over, a big win for Toronto. Zij werpen zich langzamerhand op als outsider voor de Stanley Cup, deelname aan de play-offs lijkt welhaast een Abc’tje.

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – Columbus Blue Jackets 2-5

De blauwbloezen hadden een easy night in Chicago. De Blackhawks komen echt te kort voor het niveau van de NHL en dat liet Columbus ze voelen. Zach Werenski (twee assists) was de architect van dienst voor de Jackets.

tekst gaat verder onder de video

Dallas Stars – San Jose Sharks 3-2 SO

De haaien winnen weliswaar weinig maar komen steeds dichterbij het niveau van een NHL-waardig team. De ijzersterke Stars hadden grote moeite met de witte haaien uit San José. De jonge en talentvolle Zweedse goalie Magnus Chrona (23 jaar, 36 saves, 0.947%) was een sta-in-de-weg voor Dallas. Naast MacKenzie Blackwood en Kaapo Kahkonen beschikken de Sharks dus over nog een derde prima goalie. Toch moest San José het tweede punt in Dallas laten; sniper Jamie Benn scoorde voor de Stars in de zevende ronde van de shoot-out de winnende treffer.

tekst gaat verder onder de video

St. Louis Blues – Minnesota Wild 3-1

Jordan Binnington mag dan de reputatie hebben van een huilbaby, keepen kan hij als de beste. Met 21 saves (0.955 %) uit 22 schoten was hij de sleutel tot de winst van St. Louis. Blues-defenseman Torey Krug schoof met nog minder dan een minuut op de klok de beslissende derde goal in het lege net van de Wild.

tekst gaat verder onder de video

Calgary Flames – Pittsburgh Penguins 4-3

Vuurspuwer Yegor Sharangovich velde met zijn twee treffers het oordeel over de ijsvogels. Pittsburgh raakte een 2-0 en 3-1 voorsprong kwijt. Bij 3-3 en met nog 50 seconden te gaan zette Sharangovich de Penguins in de hens: 4-3 en game over. Twee punten voor de Flames. Calgary deed nummer 34 naar het plafond.

Previous Leuven verslaat Herentals en gaat naar de play-offs
Next Heerenveen beslist duel met Den Haag op de powerplay