Leuven verslaat Herentals en gaat naar de play-offs


Een wedstrijd op zaterdag 2 maart in de BeNe League was die tussen Chiefs Leuven en Heylen Vastgoed Herentals. Leuven versloeg bekerwinnaar Herentals en gaat naar de play-offs.

LEES OOK: Overtime winst Liège bij Neuwied, play-offs Mechelen aan zijden draadje

Chiefs Leuven – Heylen Vastgoed HYC 5-3

Leuven vloog uit de startblokken in deze wedstrijd. Al binnen zeven minuten stond het 3-0. Door twee goals van Jacob Payette en een van Alec James. De 1-0 van Payette kwam vanuit het midden op een assist vanaf de boarding door Grayden Gottschalk. Payette kegde de puck goed en schoot hem hoog en hard binnen. Een halve minuut later veroverde Alec James de puck aan de boarding bij Ben Coolen draaide naar binnen en scoorde laag en hard in de benedenhoek. Op en uitbraak van 3-op-2 was het wederom Leuven wat doel trof. Payette scoorde de 3-0 vanaf de rechter face-off cirkel via de binnenkant van de paal.

Het duurde lang voordat Herentals kon scoren. Pas in de zeventiende minuut wist Alexander Vasilyev te profiteren. Chiefs Nathan Compere gleed uit en Vasilyev trok vanaf links naar binnen en tussen een mêlee van spelers wist hij de eerste goal voor HYC binnen te schieten. Dat was ook de tussenstand na de eerste periode. 3-1 voor de mannen uit de universiteitsstad. Na 35 minuten was het Dries Blockx die een puck die voor de lijn bleef liggen wel heel makkelijk kon binnen tikken. Vanachter de goal schoot Basim Laeremans de puck tegen HYC goalie Andrew Masters aan en de puck bleef voor de lijn liggen.

In de derde periode werd het weer spannend toen Herentals twee keer scoorde. Na vijf minuten was het Roope Juhani Niskanen die een perfecte cross pass van Mitch Morgan bij de tweede paal wist binnen te werken. En drie minuten later op een powerplay vond Mitch Morgan wederom Niskanen die alleen maar de stick tegen de puck hoefde te zetten en zo Leuven goalie Jelle Lievens wist te passeren. Maar met de goalie van het ijs en een extra aanvaller in de slotfase was het HYC wat de nederlaag tegemoet liep doordat met een empty netter Grayden Gottschalk de eindstand op 5-3 bracht. Met een schot vanaf het eigen verdedigingsvak.

#6 Jacob Payette Foto: Facebook Chiefs Leuven

 

Previous Arizona verslaat Ottawa na veertien nederlagen op een rij, Ovechkin scoort goal 839
Next Detroit verliest met Sprong van Florida, comeback Winnipeg Jets