Overtime winst Liège bij Neuwied, play-offs Mechelen aan zijden draadje


Het laatste reguliere speelweekeinde van de BeNe League leverde op vrijdag 1 maart de volgende wedstrijden op. Neuwied ontving Liège en verloor in overtime en Diez liet weinig heel van Mechelen.

LEES OOK: Heerenveen en Geleen eindigen voorlopig 5 en 6 na nederlagen

EC Die Bären 2016 e.V. – Liège Bulldogs 5-6 OT

Het was een spannende wedstrijd tussen de Beren uit Neuwied en de Bulldogs uit Liège. Na acht minuten werd het bal geopend door Neuwied. Een schot vanaf de blauwe lijn door Maximilan Rieger werd door Xavier Hochstrasser van richting veranderd zodat Liège goalie Troy Passingham kansloos was. Maar binnen twee minuten was het alweer gelijk. Een schot van Levi Smeets vanaf de blauwe lijn werd van richting veranderd door Hugo Reinhardt waardoor Neuwied goalie Jan Guryca kansloos was. Het was een kopie van de goal door Neuwied.

Twaalf seconden voor de eerste break wist Jeff Smith de Bulldogs te verassen. Hij toog vanaf rechts naar het doel toe passeerde Troy Passingham en kon de puck in de verre hoek leggen. In de tweede periode was het vooral Liège wat scoorde. Jordan Paulus in minuut 26 en 33. En Olaf-Jan Schoningh zorgden voor een 2-4 voorsprong. In de eerste periode was het twaaldf seconden voor de break in de tweede periode was het maar een! seconden voor de break dat Neuwied scoorde. Al was bij Liège het niemand er mee eens aangezien goalie Troy Passinghma gehinderd werd. Maar de goal telde. Het was Brett Magee met het laatste tikje.

In de derde periode pakte Neuwied weer het initiatief. Maximilian Wasser en op de powerplay in minuut 52 was het Juuso Rajala die de Duitsers weer op voorsprong zette. Hij kon een rebound van Janeck Sperling binnen schuiven. Twee minuten voor tijd was het Bryan Kolodziejczyk die van dichtbij de 5-5 kon maken en in overtime werd het al snel beslist door Hugo Reinhardt met zijn tweede goal van de avond.

tekst gaat verder onder de foto

#13 Hugo Reinhardt Foto: Facebook Liege Bulldogs

EG Diez-Limburg – Mechelen Golden Sharks 8-3

Mechelen pakte twee keer de voorsprong in de eerste periode door Eneas Palmaerts en Roberts Baranovskis. Maar Niko Lehtonen en Hugo Turcotte zorgde voor de 2-2. In de tweede periode liep Diez uit naar 5-2 door goals van Janis Lachmann, wederom Hugo Turcotte en Thomas Lichnovsky. De laatste twee scoorde op de powerplay. Hugo Turcotte maakte zijn hattrick compleet in de derde periode door wederom een powerplay goal te scoren. Marcel Kurth en Artjom Piskowazkow zorgden voor de 8-2 voorsprong waarna het slotakkoord voor de mannen uit Mechelen was met een goal van Jakob Huyghe.

#91 Hugo Turcotte Foto: Manuel Enderich
Previous Assist Sprong bij nederlaag Detroit, MacKinnon honderd punten
Next Arizona verslaat Ottawa na veertien nederlagen op een rij, Ovechkin scoort goal 839