Heerenveen en Geleen eindigen voorlopig 5 en 6 na nederlagen

Op zondag 25 februari waren de laatste twee wedstrijden van het een na laatste speelweekeinde in de BeNe League. Geleen met een hoop ontbrekende spelers verloor van Neuwied. En de gestaakte inhaalwedstrijd tussen Herentals en Heerenveen werd gewonnen door Herentals.

Snackpoint Eaters Limburg – EC Die Bären 2016 e.V. 3-4

In een intens duel tussen Neuwied en Geleen in de eerste periode opende Neuwied de score met een one-timer van Maximilian Wasser na een powerplay. Geleen antwoordde snel met een goal van Tom Marx tijdens hun eigen powerplay, waardoor het 1-1 werd. In de tweede periode vielen er drie goals in een tijdsbestek van 50 seconden. Eerst op de powerplay Ben Duperreault maar daarna weer snel de gelijkmaker door Knut Apel en Geleen nam brutaal opnieuw de leiding met een goal van Matteo Castronovo. Maar in de derde periode kwam Neuwied sterk terug, scoorde tijdens een powerplay via Jeff Smith en Maksim Anton zorgde voor de game winning goal. Ondanks Geleen’s inspanningen lukte het hen niet meer om te scoren, waardoor Neuwied met een 4-3 overwinning terug naar Duitsland ging.

Heylen Vastgoed HYC – Unis Flyers Heerenveen 5-2

Aangezien er bij deze wedstrijd de vorige keer een wak was ontstaan in het ijs bij een 0-3 stand na zestien minuten moest deze wedstrijd in zijn geheel overgespeeld worden. Daar had Herentals het meeste voordeel van. Want na de eerste periode was het 2-0 door goals van Toby Gentry en een shorthanded goal gescoord door Roope Juhani Niskanen. Maar na tien minuten in de tweede periode stond het alweer gelijk. Eerst was het een powerplay goal gescoord door Tijs Vreys. En de 2-2 kwam van de stick van Jesse Barwell. Maar met nog twee minuten te gaan in de tweede periode was het HYC captain Mitch Morgan die Herentals weer op voorsprong zette met de 3-2. Tien minuten voor tijd bouwde Alexander Vasilyev de voorsprong uit naar 4-2 waarna wederom Morgan de eindstand bepaalde op 5-2 met een empty netter.

#67 Mitch Morgan Foto: Kurt Tops

Spanning tot de slotdag

Tot de laatste speeldag blijft het spannend. Nieuwied en Liége maken in een onderling duel uit wie er (zo goed als zeker) tweede eindigt achter Den Haag. De verliezen van dat duel moet dan in het laatste duel winnen om Diez niet voorbij te zien steken. Als zij winnen van Mechelen. Als we het over Mechelen hebben? Zij strijden met Leuven om playoff ticket nummer acht. En dan Heylen Vastgoed HYC nog; het gat naar Heerenveen en Geleen is vijf verliespunten. Als zij zes van de negen punten pakken in de laatste drie duels? Worden zij nog vijfde. Alleen de eerste plaats van Den Haag is een zekerheidje. Het woord is aan de Belgen en de Duitsers om de eindstand te bepalen komende week.

Stand met nog een speelweekeinde te gaan.
1. Den Haag 16-35
2. Neuwied 14-28
3. Liège 14-27