Met hulp van Leipzig behoudt Tilburg plek twee na nederlaag in Rostock


De allerlaatste reguliere wedstrijd van de Tilburg Trappers is uit naar Rostock. En dat werd een zware bevalling. Ondanks een groot overwicht delfde de Brabanders het onderspit. Gelukkig kon men plek twee in het bezit houden doordat Leipzig op bezoek bij Essen ook wist te winnen.

LEES OOK: Hattrick Jay Huisman bij winst Tilburg op Herne

Rostock Piranhas – Tilburg Trappers 7-4

Tilburg begon uitstekend en pakte een snelle voorsprong door Max Hermens op de powerplay. Hermens kreeg de puck op maat aangespeeld door Diego Hofland en kon met een one timer Rostock goalie Sebastian Albrecht passeren. Rostock kreeg ook genoeg mogelijkheden maar goalie Ruud Leeuwesteijn liet zich nog niet passeren. Toen Reno de Hondt aan het begin van de tweede periode de 2-0 maakte na een mooie tic-tac-toe aanval eveneens op de powerplay leek een makkelijke winst in de maak. Maar het liep even anders. De aansluitingstreffer van Rostock kwam te snel na de 0-2. Mikko Virtanen werd makkelijk aan de blauwe lijn gepasseerd en de puck eindigde short side in het Tilburgse net. Marius Popel scoorde de 1-2 voor de Piranhas.

tekst gaat verder onder de foto

#81 Max Hermens Foto: Jörn Buschmann

Na een straf voor slashing door Branden Gracel hadden de Duitsers maar elf seconden nodig om toe te slaan op de powerplay. Mike Mieszkowski kon toeslaan van dichtbij. Maar vijf minuten voor de tweede break ging D’Artagnan Joly op avontuur en Delaney Hessels ging mee en kon van heel dichtbij de assist prima afmaken. Maar in de laatste minuut van de tweede periode was er wederom een powerplay goal. Op links stond Oscar Bejmo helemaal vrij en kon de puck in de lege hoek binnen schieten.

Bloemen naar Leipzig

In de derde periode gaf Tilburg het weg terwijl ze zoveel beter waren. Maar liefst 18-om-7 schoten in het voordeel van de Brabanders. Oliver Kaid mocht voor een slashing naar de ‘Sin Bin’ en wederom op de powerplay sloeg Rostock toe. Een schot vanaf de blauwe lijn leverde een scrimmage op voor het Tilburgse doel en het laatste zetje gaf Kevin Kunz. Toen drie minuten later de 5-3 op een breakaway viel door Kilian Steinmann. Haalde coach Doug Mason goalie Ruud Leeuwesteijn naar de kant. Cedric Andree mocht de laatste zeventien minuten het fort verdedigen. Tilburg kon nog een aansluitingstreffer produceren via Max Hermens maar daarna was het weer Rostock wat nog twee keer toesloeg in de laatste twee minuten. Twee empty netters zorgde voor de 7-4 eindstand. Tijd om een bosje bloemen te sturen naar Leipzig wat Essen versloeg zodat Tilburg tweede bleef in de eindstand.

samenvatting en persconferentie

uitslagen laatste speelronde en eindstand
Indians – Duisburg 4-0
Essen – Leipzig 3-5
Halle – Erfurt 5-2
Hamm – Scorpions 2-3
Herne – Herford 7-2

1. Scorpions 102
2. Trappers 89
3. Essen 88
4. Indians 74
5. Halle 72
6. Hamm 69
7. Leipzig 69
8. Erfurt 64
9. Rostock 55
10. Herne 55
11. Duisburg 29
12. Herford 26

pre play-offs best of three
Leipzig – Herne
Erfurt – Rostock

Previous Sprong assist bij winst Detroit, Vancouver weer koploper na winst op Boston
Next Heerenveen en Geleen eindigen voorlopig 5 en 6 na nederlagen