Sprong assist bij winst Detroit, Vancouver weer koploper na winst op Boston


Dag 129 van de NHL had dertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong een assist had bij de ruime winst van Detroit op St. Louis Blues. New York Rangers hun tiende overwinning op een rij boekte en de ‘Battle of Alberta’ een prooi werd voor Calgary.

LEES OOK: Jets verslaan Blackhawks in overtime, Oilers lopen tegen hot goalie aan

New Jersey Devils – Montreal Canadiens 4-3

Montreal liep met deze nederlaag tegen de langste verliesreeks aan van dit seizoen: vijf op een rij. Aan de hand van Timo Mephisto”  Meier (goal en assist) liepen de Devils in periode drie uit naar een 4-2 voorsprong. Canadian Nick Suzuki (één goal) maakte het nog spannend door met nog één minuut en 51 seconden op de klok de 4-3 te scoren. Hoewel de temperatuur in Hells Kitchen flink opliep, konden de Saters van New Jersey de volle buit in de tas houden.

tekst gaat verder onder de video

New York Islanders – Tampa Bay Lightning 2-4

De Islander glijden weer op hoge snelheid richting de kelders der vergetelheid. De Bolts uit Tampa herstelden zich van een flinke dip en mogen daar puckmaster Nikita Kucherov voor bedanken. Hij gidste zijn team met een goal en twee assists langs de Islanders. Lightning-defenseman Viktor Hedman was de hofleverancier met drie assists. Denk niet dat de Islanders zich als makke schapen over het ijs bewogen. Nee, de Islanders stonden telkens voor een gesloten deur; Tampa-goalie Andrej Vasilevskiy noteerde met 32 saves een prachtige 0.941%.

tekst gaat verder onder de video

Philadelphia Flyers – New York Rangers 1-2

In Philadelphia sloeg Rangers-goalie Igor ‘de verschrikkelijke” Shesterkin (39 saves, 0.975%) weer op ongenadige wijze toe. De aanvallers van Phillie werden bijna feilloos kaltgestellt door de gate-keeper from New York. De NYSD (New York Skate Departement) brak via Alex Lafreniere in de tweede periode de ban: 1-0 Rangers. In periode twee spreidde Phillie-winger Tyson Foerster zijn vleugels en bracht de stand vervolgens op 1-1. Voor New York scoorde Matt Rempe vier minuten later met een prachtige one-timer de 2-1. Het was Rempe zijn eerste NHL-goal in vioer wedstrijden voor de Rangers. Maximum points voor New York dat langzamerhand op jacht zijn naar het no mans land van de competitie.

tekst gaat verder onder de video

Florida Panthers – Washington Capitals 3-2 OT

Florida Panthers versloegen Washington Capitals met 3-2 in overtime. Gustav Forsling scoorde de winnende goal. Aleksander Barkov en Nick Cousins scoorden ook voor de Panthers, terwijl Sonny Milano en Tom Wilson scoorde voor de Capitals. Panthers’ goalie Anthony Stolarz maakte 22 saves, Capitals’ goalie Charlie Lindgren maakte er 26. Alex Ovechkin’s ten game point streak eindigde.

tekst gaat verder onder de video

Carolina Hurricanes – Dallas Stars 1-2

Dallas Stars hebben hun vier wedstrijden durende losing streak beëindigd met een 2-1 overwinning op Carolina Hurricanes in Raleigh, North Carolina. Jake Oettinger maakte twintig reddingen voor de Stars, terwijl Jason Robertson en Wyatt Johnston de goals scoorden. Miro Heiskanen was goed voor twee assists. Sebastian Aho scoorde voor de Hurricanes. Canes goalie Pyotr Kochetkov stopte veertien van de zestien Dallas schoten.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Toronto Maple Leafs 3-4

Tyler Bertuzzi vierde zijn negenentwintigste verjaardag met een hattrick toen Toronto Maple Leafs hun zevende opeenvolgende overwinning behaalden, een 4-3 zege tegen Colorado Avalanche in de Ball Arena. Mitchell Marner en William Nylander leverden ook belangrijke bijdragen voor de Maple Leafs. Mikko Rantanen (1G, 1A) en Nathan MacKinnon (3A) waren productief voor de Avalanche, maar het was niet genoeg om de nederlaag te voorkomen.

tekst gaat verder onder de video

Detroit Red Wings – St. Louis Blues 6-1

De Blues lagen vanaf de eerste puckdrop onder vuur. Al na 33 seconden schoot een in topvorm verkerende living legend Patrick Kane (goal, assist en een plus een) de eerste treffer achter St. Louis-goalie Jordan Binnington (veertien saves, 0.7140). Blues-coach Drew Bannister haalde Binnington vervolgens van het ijs na de vierde tegentreffer binnen achttien schoten. Bannister verweet zijn goalie niets: “He had nothing to do with it but he was under siege.” De statistieken bevestigen dat. In de eerste periode waren er namelijk meer dan 20 turnovers en juist dankzij Binnington ging St. Louis met een 4-0 achterstand de eerste pauze in. Zonder hem was het minstens het dubbele geweest.

Zijn opvolger Joel Hofer (achttien saves, 0.900%) had profijt van de kalme speelwijze in met name periode drie. De Wings namen gas terug en controleerden die laatste periode zonder te scoren. Voor Detroit was goalie Alex Lyon weer in topvorm (22 saves, 0.956%). De Wings hadden in Alex DeBrincat hun aanvallende ster van de avond (twee goals en een assist). Daniel Sprong zat lekker in de wedstrijd en kwam tot een dikke vijftien minuten ijstijd en had in zeventien shifts een assist, vier shots on goal en een plus een. Ondanks een dikke nederlaag toch een positief puntje voor de Blues. Zachary Bolduc scoorde in zijn tweede NHL-wedstrijd zijn eerste NHL-goal.

tekst gaat verder onder de video

Ottawa Senators – Vegas Golden Knights 4-3 SO

Ottawa Senators behaalden een 4-3 shootout overwinning tegen Vegas Golden Knights in het Canadian Tire Centre. Josh Norris en Thomas Chabot hadden elk een goal en een assist. Tim Stutzle scoorde het enige doelpunt in de shootouts, terwijl goalie Anton Forsberg 26 reddingen maakte. Chandler Stephenson scoorde twee goals en Jonathan Marchessault had een goal en assist voor de Knights.

tekst gaat verder onder de video

Vancouver Canucks – Boston Bruins 3-2 OT

In de Rogers Arena in Vancouver beëindigden de Canucks een reeks van vier opeenvolgende nederlagen met een 3-2 overwinning op de Boston Bruins. Brock Boeser scoorde zijn tweede doelpunt tijdens een overtime powerplay, bijgestaan door J.T. Miller. Filip Hronek trok de wedstrijd gelijk laat in de derde periode met de goalie uit de goal. Miller leverde drie assists, terwijl Canucks goalie Thatcher Demko twintig reddingen maakte. Jeremy Swayman stopte 35 schoten voor Boston. Jesper Boqvist en Danton Heinen scoorden voor de Bruins. Boqvist opende de score met een breakaway, terwijl Heinen de voorsprong verdubbelde met een schot van dichtbij. Vancouver heroverde de toppositie in de NHL met de overwinning.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Calgary Flames 3-6

Slecht slechter slechtst zo kunnen we de drie nederlagen op een rij wel omschrijven van de Oilers. Al vanaf puck drop waren de Flames sneller, agressiever en gevaarlijker dan de Oilers. Binnen een scheet en een zucht stond het 3-0 voor de Flames. Het werd  nog even spannend na de 2-3 van de Oilers maar Calgary liep uit naar 5-2 en gaven dat niet meer uit handen. Het werd zelfs nog 6-2 in de derde periode. Twee goals voor Noah Hanafin en een assist. Oilers Zach Hyman scoorde ook twee goals. Maar het verschil zat hem in de goalies. Flames Dan Vladar met 32 reddingen .932% en Oilers Stuart Skinner met 25 reddingen en .833.

tekst gaat verder onder de video

Seattle Kraken – Minnesota Wild 2-5

Kirill Kaprizov en Mats Zuccarello leidden Minnesota Wild naar een 5-2 overwinning op de Seattle Kraken in het Climate Pledge Arena. Kaprizov scoorde twee goalsen gaf een assist, terwijl Zuccarello vier assists had. Matt Boldy scoorde ook voor de Wild. Vince Dunn en Jordan Eberle troffen doel voor de Kraken. Na een vroege voorsprong voor Seattle scoorde Minnesota vijf unanswered goals. Marc-Andre Fleury maakte 31 saves voor Minnesota.

tekst gaat verder onder de video

San Jose Sharks – Nashville Predators 2-4

Kiefer Sherwood scoorde tweemaal voor de Nashville Predators in een 4-2 overwinning tegen de San Jose Sharks. Gustav Nyquist had een goal en een assist, terwijl goalie Juuse Saros 23 reddingen maakte. Voor de Sharks scoorden Mikael Granlund en Filip Zadina, en goalie Kaapo Kahkonen die 31 reddingen maakte.

tekst gaat verder onder de video

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 3-2 SO

In het Crypto.com Arena behaalden Los Angeles Kings een 3-2 shootout overwinning op de Anaheim Ducks. Drew Doughty en Kevin Fiala hadden ieder een goal en een assist voor de Kings. Doelman David Rittich maakte 22 saves en stopte ook twee pogingen tijdens de shootout. Voor de Ducks maakte goalie John Gibson maar liefst 48 reddingen. Jakob Silfverberg opende de score voor Anaheim, maar Fiala trok de stand gelijk met een powerplay-doelpunt. Sam Carrick bracht de Ducks weer op voorsprong, maar Doughty herstelde de balans met een powerplay goal. De shootout werd beslist door treffers van Pierre-Luc Dubois en Trevor Moore voor de Kings.

Previous Diez haalt uit in Leuven, Liège pakt belangrijke winst in strijd om plek 2
Next Met hulp van Leipzig behoudt Tilburg plek twee na nederlaag in Rostock