Diez haalt uit in Leuven, Liège pakt belangrijke winst in strijd om plek 2

Twee wedstrijden op zaterdag 24 februari in de BeNe League. De laatste wedstrijd van Den Haag tegen Liège met de terugkeer van Alan van Benthem. En Leuven ontving Diez.

Liège Bulldogs – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 2-1

Met Alan van Benthem terug in de line-up en een debutant genaamd Joep de Graaf maar zonder Jay de Ruiter, Jeffrey Melissant, Chad Niddery en Bartek Bison werd er maar nipt verloren van de Bulldogs. Het werd 2-1 voor de Walen in een uitverkocht Mediacite. Julien van Nes was de starting goalie voor Den Haag. De 1-0 viel in de achtste speelminuut. Een face-off gewonnen door Liège leverde een afstandsschot op van captain Jordan Paulus en Bryan Kolodziejczyk kon van dichtbij de puck van richting veranderen zodat HIJs goalie van Nes kansloos was.

Tijdens een scrimmage op de powerplay voor de goal van de Bulldogs kon Bryan Kolodziejczyk Bryan Henry op een shorthanded breakaway sturen. Dat soort kansen laat Henry niet liggen en scoorde de 2-0 stick side. De aansluitingstreffer van Den Haag viel drie minuten voor tijd. Donovan de Zwart kon na een assist van Raymond van der Schuit de hoek uitzoeken. Voor de Walen een belangrijke overwinning in strijd om plek twee achter Den Haag.

tekst gaat verder onder de foto

Chiefs Leuven – EG Diez-Limburg 3-7

Na de eerste periode was de stand 1-2 in het voordeel van de Duitsers. Twee goals gescoord door Hugo Turcotte en Paul Jan Koenig binnen 32 seconden in minuut veertien zorgde voor de 0-2 terwijl Lukas Tambeur voor Leuven in de laatste minuut voor de breek ‘Das Anschlusstor’ maakte.

In de tweede periode liep binnen vijf minuten Diez uit naar 5-1. Twee goals van Hugo Turcotte in een tijdsbestek van negentien! seconden zorgde voor de 4-1 en Jason Lavallee was verantwoordelijk voor de vijfde goal. Het was nog niet gedaan want Paul Jan Koenig scoorde de 6-1 in minuut 38. Leuven goalie Jelle Lievens werd vervangen in de laatste periode door Stijn Raeymaekers. Alec James scoorde de 2-6 maar Jason Lavallee maakte het verschil weer vijf. Het laatste woord was voor Maksim Tsaplin die de 3-7 scoorde twee minuten voor tijd.

#91 Hugo Turcotte Foto: Manuel Enderich