Den Haag eindigt als eerste, Leuven en Mechelen in strijd om plek acht


Op vrijdag 23 februari waren er vier wedstrijden in de BeNe League. Het is het een na laatste speelweekeind voordat de play-offs beginnen op 8 maart. Leuven en Mechelen strijden om de laatste play-off plek. Door de winst van Den Haag op Geleen is Den Haag definitief eerste in de BeNe League geworden en zal aantreden tegen de nummer acht. En dat is op dit moment Leuven. Want zowel Mechelen als Leuven verloren. Mechelen kreeg in eigen huis klop van Heerenveen wat toesloeg in de derde periode. En Leuven verloor met 4-2 op bezoek in Neuwied. Liège verloor met 6-1 op bezoek bij Diez.

LEES OOK: Leuven verslaat Neuwied, wak op Netepark

EC Die Bären 2016 e.V. – Chiefs Leuven 4-2

Beide goalies hielden de netten droog in de eerste periode. Jan Guryca voor Neuwied en Jelle Lievens voor Leuven hoefde niet te vissen. Dat veranderde voor Jelle Lievens wel in de tweede periode en wel in een tijdsbestek van drie minuten tussen minuut 26 en 29 scoorde de Beren uit Neuwied drie keer. Eerst was het Brett Magee met een schot vanaf de blauwe lijn dat van richting werd veranderd door Maksim Anton. Puckverlies in de aanvalszone door Leuven zorgde voor een uitbraak van Neuwied. Een breedtepass met maar een hand aan de stick door Bjorn Asbach zorgde ervoor dat Xaver Hochstrasser alleen verscheen voor het doel en hij wist de 2-0 te maken in de korte hoek.

Leuven nam een timeout maar na de timeout moest men al de 3-0 toestaan. Maar Neuwied had wel vier pogingen nodig om uiteindelijk de 3-0 te maken. Leuven kreeg de puck het vak niet uit. En uiteindelijk was het Tom Neil Chetik die doel trof. Met nog drie minuten te spelen was het Xaver Hochstrasser die zijn tweede goal van de avond maakte. Maar in de laatste twee minuten scoorde Leuven nog twee keer. Boris Kolyasnikov en Grayden Gottschalk zette de Chiefs op het scorebord.

 tekst gaat verder onder de foto

#67 Xaver Hochstrasser Foto: Robert Bos

EG Diez-Limburg – Liège Bulldogs 6-1

Diez Limburg en Liège gingen gelijk op tot aan de derde periode. De stand was toen 2-1 door goals van Nils Wegner en David Lademann voor Diez en voor Liège was het Bryan Kolodziejczyk die scoorde. Echter vier unanswered goals door Diez in de derde periode maakte het verschil. Thomas Lichnovsky op de powerplay in minuut veertig. De tweede goal van Nils Wegner in minuut 47. Wederom een powerplay goal door Jason Lavallee en de 6-1 ook op de powerplay in de laatste minuut met zijn tweede goal David Lademann.

tekst gaat verder onder de samenvatting

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Snackpoint Eaters Limburg 4-1

Na tien minuten opende Geleen de score en dat onder toezicht van 1900 toeschouwers. Op snelheid kwam Ben Duperreault vanuit de neutrale zone het verdedigingsvak van Den Haag binnen. Ging langs Ritchie van Hulten en haalde keihard uit waarna de puck ongenadig hard in de verre hoek insloeg achter de handschoen van HIJS goalie Brett Magnus. In minuut 27 kon Jordy van Oorschot de gelijkmaker produceren. Hij kwam mee opzetten en na een breedtepass van Raymond van der Schuit en kon hij tussen de face-off cirkels uithalen. Beide goalies waren goed op dreef want beide teams kregen aardig wat kansen.

Twee minuten na de start van de derde periode was er een uitbraak van Joy Turpijn en Lorenzo Heemskerk waarbij Turpijn de puck precies goed neerlegde voor Heemskerk die met een one timer Geleen goalie Deniz Mollen verraste in de korte hoek. Het bleef spannend tot in de slotminuten. Anderhalve minuut voor tijd haalde Geleen coach Jeffrey van Iersel de goalie van het ijs voor een extra aanvaller. Helaas voor Geleen wist Den Haag daarvan te profiteren via Chad Niddery en Joy Turpijn.

tekst gaat verder onder de foto

#61 Joy Turpijn Foto: Robert Bos

Mechelen Golden Sharks – Unis Flyers Heerenveen 2-6

Een doldwaze minuut in Mechelen aan het eind van de periode leverde drie goals op. Ben van den Bogaert zette de thuisclub op voorsprong met nog 43 seconden te spelen. Waarna Heerenveen het nog even omdraaide. Viktor Nordemann scoorde negen seconden later en daarna volgende een buzzer beater van Kevin Bruijsten. Bruijsten kon de puck achter de goal oppikken en precies in de laatste seconde scoren voor een 2-1 voorsprong. Maar van den Bogaert bracht de stand weer in evenwicht want hij kon op de powerplay na een straf voor Heerenveen toeslaan. Een aanval mooi opgezet door Roberts Baranovskis en Cas Staps waarna van dichtbij van den Bogaert de 2-2 binnen kon tikken.

In de derde periode maakte Heerenveen het verschil. Men scoorde vier unanswered goals. Minuut 45 Tom Speel op de powerplay. Lowie Vreys in minuut 50, en nog een keer in minuut 55. En het slotakkoord was voor Kevin Bruijsten die scoorde zijn tweede goal van de avond op een 5-on-3 powerplay.

#12 Kevin Bruijsten Foto: Robert Bos
Previous Jets verslaan Blackhawks in overtime, Oilers lopen tegen hot goalie aan
Next Diez haalt uit in Leuven, Liège pakt belangrijke winst in strijd om plek 2