Jets verslaan Blackhawks in overtime, Oilers lopen tegen hot goalie aan


Dag 128 van de NHL had drie wedstrijden waarbij Connor Clifton de game winning goal maakt voor Buffalo na een droogte van 71 wedstrijden. De Oilers weer tegen een uitstekende goalie aanliepen die een save percentage van .953 haalde en de Jets overtime nodig hadden tegen Chicago.

LEES OOK: Sprong wint met Detroit van Colorado, ‘Battle of Hudson’ voor de Rangers

Columbus Blue Jackets – Buffalo Sabres 1-2

In een close game in de Nationwide Arena versloeg Buffalo Sabres Columbus Blue Jackets met 2-1, waarbij Connor Clifton na 71 wedstrijden niet gescoord te hebben het winnende doelpunt scoorde. Clifton’s schot vanaf de rechterkant werd via Columbus goalie Daniil Tarasov binnen geschoten. Ukko-Pekka Luukkonen maakte 26 reddingen voor de Sabres, die drie van hun laatste vier wedstrijden hebben gewonnen. Tarasov stopte 36 schoten voor de Blue Jackets, die vier van hun laatste zes wedstrijden hebben verloren. Dmitri Voronkov scoorde het eerste doelpunt voor Columbus, terwijl Zemgus Girgensons de gelijkmaker scoorde voor Buffalo.

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets 2-3 OT

Kyle Connor scoorde na slechts 25 seconden in overtime. Waarmee hij Winnipeg Jets een 3-2 overwinning bezorgde tegen de Chicago Blackhawks in het United Center. Connor’s schot vanaf de rechter face-off cirkel werd van richting veranderd door de schaats van Chicago forward Nick Foligno. Tyler Johnson maakte er 2-2 van voor de Blackhawks vanuit een rebound 43 seconden voor het einde van de derde periode, terwijl goalie Petr Mrazek werd vervangen door een extra aanvaller. Nikolaj Ehlers scoorde goals, terwijl Josh Morrissey drie assists gaf en Connor Hellebuyck 33 reddingen maakte voor de Jets.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Minnesota Wild 2-4

De Oilers  verslikten zich fors in zijn angstgegner uit Minnesota. Ondanks een stormloop op de goal van Wild-goalie Filip Gustafsson (41 saves en een 0.953%) incasseerde Edmonton de tiende (!) nederlaag uit de laatste twaalf ontmoetingen met Minnesota. Met een schotverhouding van 43 versus 19 wordt wel duidelijk dat de Oilers met afstand de bovenliggende partij waren. Maar als je niet genoeg scoort, kun je niet winnen. Kijk de wedstrijd terug en je raakt de tel kwijt hoeveel kansen Edmonton om zeep helpt. Minnesota was daarentegen zo dodelijk als een wild roofdier. Sniper Matt Boldy (twee goals) en defenseman Jonas Brodin zetten de Wild telkens op voorsprong. Met nog twee minuten op de klok haalde Oilers-coach Kris Knoblauch zijn goalie Calvin Pickard (vijftien saves, 0.833%) van het ijs voor een extra aanvaller.

Tevergeefs. Het lukte niet om cirkelverdediging van de Wild te slopen. Sterker nog, binnen een minuut waren er twee turnovers. Eerst verspeelde Edmonton-captain Connor McDavid (twee assists) de puck maar vloog het afstandsschot van Minnesota naast het lege Oilers-doel. Toen vervolgens Oilers-defenseman Evan Bouchard de puck verloor aan Minnesota-winger Mats Zuccarello was het klaar. Zuccarello plaatse de puck met een hard en droog schoot vanaf de eigen helft fraai in het lege Edmonton-doel. Deze week schreef een Canadese journalist dat de Oilers behoefte hebben aan makkelijk scorende derde en vierde lijn-spelers.

Deze wedstrijd bevestigde die behoefte. De tradeperiode komt voor de Oilers als geroepen. Oh ja, en in de AHL hebben ze ook nog een goalie (Jack Campbell)  lopen met een savepercentage van 0.908%. Oilers general manager Ken Holland zei twee weken geleden het volgende over hem tegen NHL-analist Mark Spector: In hindsight, I think I made a mistake when I sent him down. Probably should not have had him play right off the bat.”

Previous Hattrick Jay Huisman bij winst Tilburg op Herne
Next Den Haag eindigt als eerste, Leuven en Mechelen in strijd om plek acht