Hattrick Jay Huisman bij winst Tilburg op Herne


Vorig weekend veroverde Tilburg Trappers de tweede plek in de Oberliga Nord doordat Essen in overtime verloor van Rostock. Tilburg had op vrijdag 23 februari een stroeve start in Herne maar kwam die stroeve start ruim te boven. En Essen liet ook niets liggen op bezoek in Duisburg.

LEES OOK: Tilburg verslaat Hamm en pakt plek twee na verlies Essen

Herner EV Miners – Tilburg Trappers 3-5

De eerste periode was niet de beste periode van de Tilburgers mede dankzij drie straffen voor de Trappers. En volgens Tilburg coach Doug Mason was Herne gewoon scherper dan Tilburg in de eerste twintig minuten. Herne kwam ook nog eens op voorsprong in de dertiende speelminuut. Michél Ackers wist van dichtbij Tilburg goalie Cedric Andree te passeren. Al gingen daar al drie mogelijkheden aan vooraf omdat Tilburg de puck maar niet weg kreeg. Bij de vierde poging lukte het wel. Een echte frommelgoal. Maar negentien seconden voor de eerste break was het Branden Gracel die de stand weer gelijk trok. Hij kon een puck geschoten door Kilian van Gorp die terugkwam van de boarding van dichtbij achter de goed keepende Finn Becker binnen lepelen.

tekst gaat verder onder de foto

foto: Facebook Herne Eissport Verein

In de tweede periode was Tilburg de bovenliggende partij met iets meer schoten op doel dan het thuisteam. Na vijf minuten in de tweede periode scoorde Jay Huisman de 1-2. Puckverlies door Herne zorgde voor een pass van Ties van Soest op Jay Huisman die geheel voor de goal vrijstond en Huisman kon de hoek uitzoeken. Toch kwam Herne weer gelijk zeven seconden na een penalty kill voor de Duitsers. Justin Young zorgde in minuut dertig voor de 2-2. Jay Huisman dacht na de 1-1 van Gracel negentien seconden voor de break scoren dat kan strakker. Huisman deed het twee seconden voor de tweede break en zette daarmee Tilburg weer op voorsprong. Hij scoorde uit een scrimmage. Na veertig minuten was het 2-3.

hattrick Jay Huisman

In de derde periode binnen twee minuten was het weer gelijk. Dennis Swinnen maakte de 3-3 maar lang kon er niet gejuicht worden door de Duitsers want dertien seconden later lag de tweede goal van de avond door Branden Gracel achter Herne goalie Finn Becker. Met nog tien minuten te spelen maakte Jay Huisman zijn hattrick compleet. Hij wist op een breakaway op een assist van D’Artagnan Joly zijn derde goal van de avond te maken.

Samenvatting en persconferentie

uitslagen en stand met nog een wedstrijd te gaan
Duisburg – Essen 1-6
Erfurt – Hamm 2-7
Scorpions – Halle 3-1
Leipzig – Rostock 4-2
Herford – Indians 2-5

1. Scorpions 43-99
2. Tilburg 43-89 +50
3. Essen 43-88 +54
4. Indians 43-71
5. Halle 43-69
6. Hamm 43-69
7. Leipzig 43-66
8. Erfurt 43-64
9. Rostock 43-52
10. Herne 43 52
11. Dusiburg 43-29
12. Herford 43-26

Previous Sprong wint met Detroit van Colorado, 'Battle of Hudson' voor de Rangers
Next Jets verslaan Blackhawks in overtime, Oilers lopen tegen hot goalie aan