Tilburg verslaat Hamm en pakt plek twee na verlies Essen


Wedstrijd 42 werd de speelronde waar Tilburg op hoopte. Zelf wonnen de Trappers van Hamm en concurrent voor plek twee Essen verloor met shootouts van Rostock zodat Tilburg nu op de tweede plek staat met nog twee wedstrijden te gaan.

LEES OOK: Tilburg wint vlak voor tijd van Erfurt in knotsgek duel

Tilburg Trappers – Hammer Eisbären 5-1

Tilburg had vijf afwezigen voor deze wedstrijd. Danny Stempher, Cedric Andree, Reno de Hondt, Chay Schults en Ninho Hessels. Maar ook zonder die vijf lag de puck al snel in het Duitse net van Hamm. Tilburg sloeg toe op de eerste beste powerplay. Oleg Tschwanow mocht de strafbank in voor tripping. En Kaid Oliver scoorde de powerplay goal. Met een onetimer dwars door het midden op assist van Branden Gracel en D’Artagnan Joly passeerde hij goalie Daniel Filmonow. In de veertiende speelminuut was het D’Artagnan Joly met de 2-0. Ook de 2-0 viel in de eerste periode. D’Artagnan Joly kon vanaf rechts oprukken richting de goal en verraste de Hamm goalie met een hard en laag schot in de verre hoek.

#29 D’Artagnan Joly Foto: Arie Leeuwesteijn

In de tweede periode liet Tilburg het wat lopen wat resulteerde in ‘das Anschlusstor’ van Christopher Schutz. Vanaf links een keihard schot in de winkelhaak achter Trappers goalie Ruud Leeuwesteijn. Daarna herstelde Tilburg weer en speelde men weer wat feller. D’Artagnan Joly herstelde de twee goals voorsprong met een powerplay goal waarbij Hamm kansloos was. Branden Gracel was de aangever vanaf naast de goal op de instormende Joly en die liet Filmonow voor de derde keer kansloos.

Tilburg raakt in play-offs vorm

De derde periode was weer een ouderwets Tilburg wat laat zien dat het klaar is voor de play-offs. Maar het overwicht in die derde periode kon pas laat uitgedrukt worden in meer goals aangezien Eisbären goalie Filmonow Hamm lang dwars lag. In minuut 54 was het Ties van Soest die na goed druk zetten van Jay Huisman en D’Artagnan Joly bij de tweede paal de 4-1 van dichtbij binnen kon tikken. Met een empty netter na puckverlies in de neutrale zone van Hamm scoorde Diego Hofland de 5-1 twee minuten voor tijd. Coach Doug Mason voelt dat het team klaar is voor de play-offs en was blij met het vertoonde spel op ongeveer een dikke tien minuten na in de tweede periode.

samenvatting en persconferentie

tekst gaat verder onder de Fan.FM videos

uitslagen en stand

Halle – Duisburg 15-1
Essen – Rostock 3-4 SO
Herford – Erfurt 1-5
Indians – Herne 3-1
Scorpions – Leipzig 2-1 OT

1. Scorpions 42-96
2. Tilburg 42-86 +48
3. Essen 42-85 +49
4. Halle 42 -69
5. Indians 42-68
6. Hamm 42-66
7. Erfurt 42-64
8. Leipzig 42-63
9. Rostock 42-52
10. Herne 42-52
11. Duisburg 42-29
12. Herford 42-29

Met nog twee wedstrijden te spelen gaat Tilburg naar Herne op 23 februari en naar Rostock op 25 februari.

Previous Detroit met Sprong pakt shutout, 70328 toeschouwers bij Devils-Flyers
Next Leuven verslaat Neuwied, wak op Netepark