Detroit met Sprong pakt shutout, 70328 toeschouwers bij Devils-Flyers


Dag 122 van de NHL had dertien wedstrijden waarbij Detroit met Daniel Sprong een shutout pakte op bezoek bij Calgary. Devils goalie Nico Daws met 45 saves een record neerzette met meeste saves in een outdoor wedstrijd voor 70.328 toeschouwers. En veertien game-misconducts bij de ‘Battle of Florida’. Daar ging het dus heet aan toe.

LEES OOK: Carolina bezorgt Arizona achtste nederlaag op een rij

Dallas Stars – Edmonton Oilers 3-4 OT

In de eerste en derde periode viel er weinig te beleven. Alle zes de reguliere treffers vielen in een hectische tweede periode. Defenseman Evan Bouchard (twee goals) stelde voor de Oilers al na 30 seconden overtime de zege veilig. Matt Duchene (goal en twee assists) was de felst schijnende ster voor Dallas.

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – Ottawa Senators 3-2

Connor Bedard (goal en assist) scalpeerde met zijn vlijmscherpe stick de verdediging van de Senators. Het was echter goalie Petr Mrazek die Chicago de winst bezorgde. Met zijn 40 (!) saves (0.952%) dreef hij de aanvallers uit Ottawa tot wanhoop. De Blackhawks hadden aan 22 schoten op doel genoeg om een einde te maken aan een reeks van acht nederlagen.

tekst gaat verder onder de video

Calgary Flames – Detroit Red Wings 0-5

Terwijl Detroit-goalie Alex Lyon op de bak van zijn welverdiende rust genoot, pakte zijn stand-in James Reimer een prachtige shut-out (38 saves). Het was dus niet echt een walk in the park voor de Wings maar een geflatteerde overwinning. Patrick Kane (goal en assist) en Morris Seider (twee assists en een plus twee) waren de uitblinkers voor Detroit. Daniel Sprong kwam tot ruim tien minuten ijstijd in vijftien shifts en had drie schoten op doel.

tekst gaat verder onder de video

Boston Bruins – Los Angeles Kings 4-5 OT

De botoxadel uit Los Angeles pakte via defenseman Brandt Clarke in overtime het winnende punt. Terwijl Boston een powerplay voordeel probeerde te verzilveren, vergaten ze de klok. Clarke sprong uit de Sin Bin, pikte de vrijgekomen puck op en passeerde Bruins goalie Linus Ullmark (30 saves, 0.857%) via enkele fraaie schijnbewegingen. Boston morst wederom punten, De Kings schraapt ze bij elkaar.

tekst gaat verder onder de video

Minnesota Wild – Buffalo Sabres 2-3 OT

Het was Finnish Delight voor Buffalo. Opperbuffel goalie Ukko-Pekka Luukkonen had 30 saves (0.938%). Zijn landgenoot, teammaat en defenseman Henri Jokiharju leverde een assist en maakte de winnen overtime-goal.

tekst gaat verder onder de video

St. Louis Blues – Nashville Predators 2-5

De roofdieren bezorgden St. Louis de blues. Toppredators waren Filip Forsberg (goal en een assist) en Nashville-goalie Juure Saros (35 saves, 0.946%).

tekst gaat verder onder de video

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 2-9

De roofkatten waren out for blood. In een razend tempo scheurden ze de Bolts uit elkaar. Elke periode vlogen de katers over het ijs en dat resulteerde in een ongekende afstraffing. Kenmerkend voor het drama van Tampa zijn de scores van hun goalies: Andrei Vasilevsky noteerde een 0.727% (22 shots, zes goals). Zijn vervanger in periode drie Jonas Johansson deed het nog slechter: 0.625% (drie goals uit acht schoten). Aan het einde vloog de vlam in de pan. Er werden in totaal 180 (!) penaltyminuten uitgedeeld waaronder zeven misconducts per team tegen het einde van periode drie.

Kijk hoe vier minuten voor tijd Panthers-goalie Sergei Bobrovsky (28 saves, 0.933%) rustig van zijn doel weg schaatst om te zien hoe tien spelers elkaar in de haren vliegen.

tekst gaat verder onder de video

Andere uitblinkende katers waren usual suspects Sam Bennet (twee goals, twee assists en een plus vier), Matthew Tkachuk (twee goals, twee assists en een plus drie) en Carter Verhaeghe (twee goals en een assist).

tekst gaat verder onder de video

Montreal Canadiens – Washington Capitals 3-4

Na zes wedstrijden op rij te hebben gescoord, bleef The Big O uit Washington deze keer scoreless. Daardoor heeft Alex Ovechkin niet zijn eigen record (zeven wedstrijden achter elkaar scoren) kunnen evenaren. Voor de Capitals maakte Aliakrei Protas in deze spannende match de winnende treffer.

tekst gaat verder onder de video

Toronto Maple Leafs – Anaheim Ducks 9-2

Voor Anaheim is Toronto Hells kitchen: van de 28 wedstrijden tegen de Leafs hebben ze er nu 24 verloren. Deze pot ging met de hoofdletter V in de boeken. Toronto superstar Auston Matthews pakte zijn tweede hattrick op rij (en zijn zesde van het seizoen) en leverde ook nog eens twee assists. Collega-machinist van de Matthews-Nylandertrain William Nylander was goed voor een goal en twee assists. Anaheim-verdediger Ryan Gudas pakte negen penaltyminuten en maakte daarmee de problemen van zijn  collega-eendjes alleen maar groter. Dat zijn dure penaltyminuten (Gudas ontvangt ruim vier miljoen per jaar).

tekst gaat verder onder de video

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers 6-3

In een waanzinnig mooi decor (MetLife stadium New Jersey) en voor 70.328 toeschouwers gaven de Devils en de Flyers een galavoorstelling aan het publiek. Het 1,6 miljard kostende stadion ademde ijshockey en de Saters pookten het hellevuur metershoog op. Nico Hischier was de Mephisto van dienst (twee goals en een assist). Mededuivel Brendan Smith was goed voor een goal en een assist.

tekst gaat verder onder de video

Vancouver Canucks – Winnipeg Jets 2-4

In deze battle of Canada was het starpilot Mark Scheifele die de Jetengines full throttle bediende. Een goal en drie assists. Winnipeg had in Gabriel Vilardi (twee goals en een assist) en goalie Connor Hellebuyck (35 saves, 0.946%) nog twee Mavericks.

tekst gaat verder onder de video

San Jose Sharks – Columbus Blue Jackets 3-4

De blauwbloezen joegen uit alle macht op de bedreigde grote witte haaien uit San José. Het probleem was the great white shark in the net: San José-goalie Kaapo Kahkonen (37 saves, 0.902%). Pas dertien seconden voor tijd wist Columbus-sniper Boone Jenner de winnende treffer te scoren. The last Shark went down en de punten gingen naar Columbus.

tekst gaat verder onder de video

Vegas Golden Knights – Carolina Hurricanes 3-1

Een orkaan van ijsresten blies Carolina tegen de gouden viziertjes van de glitterridders uit Sin City. Hurricane Seth Jarvis (goal en een assist) zette met een fraaie short handend goal Carolina op een 2-1 voorsprong. Zijn teamgenoot en goalie Spencer Martin 29 saves (0.967%) zorgde voor de meeste tegenwind waar Las Vegas maar last van bleef houden.

Previous Heerenveen, Den Haag en Liège winnen
Next Tilburg verslaat Hamm en pakt plek twee na verlies Essen