Carolina bezorgt Arizona achtste nederlaag op een rij


Dag 121 van de NHL had maar een wedstrijd waarbij Carolina ruim won van Arizona.

LEES OOK: Columbus Blue Jackets ontslaan general manager Jarmo Kekäläinen

Arizona Coyotes – Carolina Hurricanes 1-5

In de wedstrijd tussen de Carolina Hurricanes en de Arizona Coyotes in de Mullett Arena gisterenavond, triomfeerden de Hurricanes met een ruime 5-1 overwinning. Pyotr Kochetkov, de goalie van de Hurricanes, hielp zijn team mee naar de overwinning door dertig reddingen te maken. Jack Drury en Martin Necas gaven elk twee assists. De Hurricanes begonnen sterk en namen al vroeg een 2-0 voorsprong in de eerste periode, met goals gescoord door Jordan Martinook (al na zestien seconden) en Jalen Chatfield. Dylan Guenther scoorde de enige goal voor de Coyotes, waardoor de stand 2-1 was na de eerste twintig minuten.

Echter, Seth Jarvis vergrootte de voorsprong voor de Hurricanes tot 3-1 in de tweede periode. De Hurricanes bleven druk uitoefenen en voegden twee extra goals toe in de derde periode. Die twee goals werden gescoord door Teuvo Teravainen en Michael Bunting, waardoor de eindstand op 5-1 werd bepaald.

Hurricanes-coach, Rod Brind’Amour, prees de sterke start van zijn team en de uitstekende prestaties van Kochetkov. Ondanks de vroege voorsprong erkende hij dat zijn team in de loop van de wedstrijd wat terrein verloor, maar benadrukte hij dat de sterke start het verschil maakte. Aan de andere kant betreurde de Coyotes-coach, Andre Tourigny, de trage start van zijn team.

Vanavond zaterdag 17 februari beginnen veel NHL-wedstrijden op lekkere Nederlandse tijden in verband met de Stadium Series.

18:30 uur Boston – Los Angeles
21:00 uur Dallas – Edmonton
21:00 uur Chicago – Ottawa
22:00 uur Calgary – Detroit
23:00 uur Minnesota – Buffalo
23:00 uur St. Louis – Nashville
23:00 uur Tampa Bay – Florida

 

Previous Overtime verlies Den Haag tegen hekkensluiter Mechelen
Next Heerenveen, Den Haag en Liège winnen