Overtime verlies Den Haag tegen hekkensluiter Mechelen


Het einde nadert voor de reguliere competitie in de BeNe League. Wie gaan de play-offs in en welk team valt buiten de boot? Den Haag lijkt op de eerste plek af te stevenen ondanks dat de wedstrijd tegen Mechelen maar een puntje opleverde.

LEES OOK: Den Haag verstevigd koppositie na winst in Neuwied

Mechelen Golden Sharks – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 4-3 OT

In de eerste periode was Den Haag de bovenliggende partij maar het duurde tot twee minuten voor de eerste break dat Den Haag het overwicht uit kon drukken tot een goal. Joy Turpijn won een duel aan de boarding van twee Mechelaars. Hij kreeg de puck bij Kyle Brothers die met een soort wrap around voor de Sharks goalie Riku Christian Lindroos langs zo de 1-0 scoorde. Halverwege de wedstrijd bouwde Joey Oosterveld de score uit met een shorthanded goal. Bartek Bison gaf een lange pass op Oosterveld die helemaal alleen op goalie Lindroos af kon gaan. En met een mooie fake shot move kon hij de puck langs de goalie in het doel schuiven.

Maar ook Mechelen liet zich zien in de tweede periode en wist na 37 minuten de aansluitingstreffer te maken. Puckverlies van Den Haag na een face-off in het verdedigingsvak van Mechelen zorgde ervoor dat Mick op de Beeck Eneas Palmaerts op een 2-op-1 kon sturen. Palmaerts versloeg HIJS goalie Julien van Nes met een hard en laag schot in de verre hoek. Den Haag leek op rozen te zitten toen Raymond van der Schuit de Hagenaars op een 3-1 voorsprong schoot op de powerplay. Er waren toen nog twaalf minuten te spelen.

Het venijn zat hem in de staart

Maar Mechelen gaf zich nog niet gewonnen. Met nog vijf minuten te spelen was het Verners Egle die een hard schot net over de blauwe lijn op het Haagse doel schoot. En vanuit de rebound was het Roberts Baranovskis die de 2-3 maakte. Mechelen ging voor ‘Alles oder Nichts’ toen ze twee minuten voor tijd de goalie van het ijs haalde en met een extra aanvaller ging spelen. Het betaalde zich uit. Een icing penalty van Den Haag leverde een face-off op in het aanvalsvak voor de mannen uit Mechelen. Marek Ziarny schoot de puck richting doel en via via kwam de puck bij Verners Egle en die zei dank u en maakte de 3-3.

In overtime waren de beste kansen voor de Hagenaars maar konden goalie Lindroos niet passeren. Met nog 30 seconden op de klok in overtime was het Verners Egle die een assist gaf op Roberts Baranovskis via de boarding en na nog een een tweetje tussen beide mannen was het Baranovskis die van dichtbij de puck in het net wist te deponeren voor de overtime winner.

#92 Roberts Baranovskis Foto: Chiefs Leuven Facebook
Previous Tilburg wint vlak voor tijd van Erfurt in knotsgek duel
Next Carolina bezorgt Arizona achtste nederlaag op een rij