Tilburg wint vlak voor tijd van Erfurt in knotsgek duel


Tilburg ging met nog vier wedstrijden te spelen p bezoek in Erfurt. Het werd een knotsgek duel met vele kansen voor beide teams maar Tilburg sloeg toe vier minuten voor tijd. En het blijft spannend in de strijd om ple twee met Essen.

LEES OOK: Special teams Leipzig nekken Tilburg in caranavalsweekend

TecArt Black Dragons – Tilburg Trappers 2-3

Tilburg Trappers begin uitstekend aan de eerste periode. Vele kansen voor de bezoekers en Erfurt kwam er eigenlijk niet aan te pas. Twee powerplay goals in een tijdsbestek van anderhalve minuut na de achtste minuut zorgde voor een 2-0 voorsprong voor de Brabanders. Eerst was het D’Artagnan Joly op een rebound na een schot van Jonne de Bonth. Joly scoorde tegen de  club waar zijn broet trainer is en hij zelf vorig jaar speelde. De 2-0 viel bij een 5-op-3 door Reno de Hondt. Hij wist op een assist van Jordy Verkiel met een strak schot vanaf de rand face-off cirkels de goal te scoren.

tekst gaat verder onder de foto

Reno de Hondt scoort Foto: Dirk Unverferth

In de tweede periode waren de rollen omgedraaid. Erfurt was de bovenliggende partij en Tilburg kwam zelden onder de druk uit. Halverwege de wedstrijd kreeg Ninho Hessels een slashing penalty vlak nadat Mikko Virtanen al een high sticking penalty had gekregen. Erfurt ging op de powerplay met een 5-on-3. Er werd gescoord door Maurice Keil via het been van Trappers goalie Cedric Andree. En het was de eerste goal voor de Black Dragons na vier wedstrijden zonder doelpunt. Het werd in die vier speeldagen 3-0 3-0 7-0 en nog een keer 3-0. De 2-2 viel na een flipperkast goal.

Een schot vanaf de blauwe lijn stuiterde via de schaats van Marvin Timmer en Cedric Andree voor de stick van Luis Müller en die schoot de puck in de handschoen van Andree maar door de vallende kracht viel zijn arm naar achter en de puck uit de handschoen over de doellijn. De derde periode was weer voor Tilburg mar het duurde lang voordat Erfurt goalie voor de derde keer werd gepasseerd. Konstantin Kessler hield lang stand tot minuut 57. Alexei Loginov vuurt vanaf de blauwe lijn en Branden Gracel kan de puck van richting veranderen en zo Kessler kansloos laten.

Samenvatting en persconferentie


uitslagen en stand
Duisburg – Herford 1-4
Hamm – Halle 5-3
Herne – Essen 2-7
Leipzig – Indians 4-1
Rostock – Scorpions 3-2 SO

1. Scorpions 41-94 kampioen Oberliga Nord
2. Essen 41-84 +50
3. Tilburg 41-83 +44
4. Halle 41-66
5. Hamm 41-66
6. Indians 41-65
7. Leipzig 41-62
8. Erfurt 41-61
9. Herne 41-52
10. Rostock 41-50
11. Duisburg 41-29
12. Herford 41-26

Previous Columbus Blue Jackets ontslaan general manager Jarmo Kekäläinen
Next Overtime verlies Den Haag tegen hekkensluiter Mechelen