Special teams Leipzig nekken Tilburg in caranavalsweekend


Met nog vijf wedstrijden te gaan in de Oberliga tot het richting de play-offs gaat speelde Tilburg wedstrijd veertig tegen KWS Icefighters Leipzig in het caranavalsweekend. Alleen Danny Stempher ontbreekt nog in de opstelling. Wouter Sars en Mikko Virtanen zijn weer hersteld van de blessures. Maar het mocht niet baten. Tilburg kreeg klop met 5-2. En dat zijn dure verliespunten in strijd om plek twee met Essen want Essen won wel.

LEES OOK: Tilburg wint ruim op bezoek bij Duisburg

Tilburg Trappers – KSW Icefighters Leipzig 2-5

Tilburg begon goed, het caranavalsfeest was al twee uur voor de wedstrijd startte begonnen in de Biergarten, en op het ijs was het Jonne de Bonth die de eerste goal maakte met een wrap around tegen goalie Luca Ganz die zijn eerste wedstrijd speelde voor de Icefighters. De Bonth scoorde in de tiende minuut van de wedstrijd. Nadat Jay Huisman de “SinBin’ in mocht wist Leipzig met een man meer te scoren op de powerplay. Een goed uitgespeelde powerplay goal van Luke Volkmann liet Tilburg goalie Cedric Andree kansloos.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

In het begin van periode twee was het Mikko Virtanen die van dichtbij op een schot van Noah Muller de 2-1 aantekende maar met drie pogingen in dezelfde aanval wist Manuel Nix de stand weer gelijk te trekken. En in de slotfase was het Brad Snetsinger die wederom op de powerplay toesloeg. Hij stond helemaal vrij bij de tweede paal.

Voor Leipzig begon het carnaval ook vroeg want in de derde periode liepen ze uit naar 5-2 door goals van Michael Burns wederom op de powerplay. Burns scoorde met een one timer over de schouder van Cedric Andree. En een empty netter van Andr√© Schietzold bracht de eindstand op 5-2 in het Duits voordeel. Coach Doug Mason wist na afloop dan ook heel simpel te verklaren waar het aan lag. “Leipzig was beter, en hun powerplay deed het uitstekend tegen onze penalty kill. Die al weken goed speelde. Maar vandaag even niet”.

samenvatting en persconferentie

uitslagen en stand
Duisburg – Hamm 2-4
Indians – Scorpions 1-2
Essen – Erfurt 7-0
Herne – Rostock 3-4 SO
Herford – Halle 4-3 SO

1. Scorpions 40-93
2. Essen 39-81 +47
3. Tilburg 40-80 +43
4. Halle 39-63
5. Indians 39-62
6. Erfurt 39-61
7. Hamm 39-60
8. Leipzig 39-59
9. Herne 39-49
10. Rostock 39-47
11. Duisburg 39-27
12. Herford 39-23

Previous Boston verslaat Vancouver, Islanders op stoom onder Roy
Next Den Haag pakt koppositie, derby Diez Neuwied prooi voor Diez