Tilburg wint ruim op bezoek bij Duisburg


Op zondag 4 februari, met een indrukwekkende opkomst van ruim 350 meegereisde fanatieke Trappers-fans, wist het team onder leiding van coach Doug Mason een overtuigende overwinning te behalen tegen Füchse Duisburg in de Zero Rheinlandhalle. Het werd 5-1 in het voordeel van de Trappers.

LEES OOK:

Fuchse Duisburg – Tilburg Trappers 1-5

In de aanvangsperiode waren beide teams aan elkaar gewaagd, met kansen aan beide zijden. Goalie Cedrick Andree van Tilburg Trappers bewees zijn kwaliteiten met enkele indrukwekkende reddingen, waardoor het doel schoon bleef. Het hoogtepunt van de periode was het doelpunt van Reno de Hondt in de laatste minuut, tijdens de eerste powerplaysituatie voor Trappers, waarmee de stand op 0-1 kwam. Jay Huisman stuitte twee keer op Duisburg goalie Linus Schwarte. Maar de Hondt was er als de kippen bij om toe te slaan.

tekst gaat verder onder de foto

Reno de Hondt scoort Foto: Dirk Unverferth

Jordy Verkiel verdubbelde de voorsprong in de tweede periode met een soortgelijke goal als tegen Herford afgelopen vrijdag. Vanaf rechts in de verre hoek. Straffen voor Branden Gracel en Jonne de Bonth zorgden voor toenemende druk van Duisburg. Desondanks wist Trappers beide straffen te overleven en behield de controle. Kort na het herstel van beide teams moest Alexei Loginov naar de strafbank, gevolgd door straffen voor Kilian van Gorp en Michael Formin. Ook deze situatie overleefde Trappers, waarmee ze hun penalty kill kwaliteiten oonden. Yannis Walch ontving een straf voor tripping in de 32e minuut, waarna Trappers opnieuw scoorde uit de resulterende powerplay. Giovanni Vogelaar’s schot werd prachtig van richting veranderd door een schaats van een Duitse verdediger, waarmee de voorsprong naar 0-3 werd gebracht.

In de laatste periode zette Trappers in op het vergroten van het doelsaldo in de strijd met Essen voor plek twee. Max Hermens bracht de stand naar 0-4, maar goalie Linus Schwarte van Duisburg hield stand tegen verdere aanvallen. Geen shutout voor Cedrick Andree. Die werd verstoord door Dominik Piskor acht minuten voor tijd. De wedstrijd eindigde met een laatste doelpunt van Reno de Hondt, waarmee de eindstand werd bepaald op 1-5.

Met deze overwinning behoudt Tilburg Trappers hun tweede plaats, waarbij ze een punt uitlopen op Moskitos Essen, die puntverlies leden tegen de Dragons in Herford.

samenvatting en persconferentie

uitslagen en stand
Erfurt – Scorpions 0-3
Leipzig – Halle 1-2
Herford – Essen 5-6 OT
Herne – Hamm 2-5
Indians – Rostock 3-0

1. Scorpions 39-90
2. Trappers 39-80 +46
3. Essen 38-78 +40
4. Halle 38-62
5. Indians 38-62
6. Erfurt 38-61
7. Hamm 38-57
8. Leipzig 38-56
9. Herne 38-48
10. Rostock 38-45
11. Duisburg 38-27
12. Herford 38-21

Previous Bloedspannende bekerfinale prooi voor HIJS Hokij Den Haag
Next Diez en Leuven scoren zeven goals, Mechelen verliest weer in slotfase