Diez en Leuven scoren zeven goals, Mechelen verliest weer in slotfase


Op zondagavond 4 februari waren er drie wedstrijden in de BeNe League. Twee België Duitsland confrontaties die beiden werden gewonnen door de Duitsers. Diez versloeg Herentals en Mechelen kon het niet bolwerken tegen Neuwied. Bij de confrontatie tussen Leuven en Liège kregen de Bulldogs een stevige nederlaag voor hun kiezen.

LEES OOK: Liège doet het met een shutout tegen Neuwied

Heylen Vastgoed HYC – EG Diez-Limburg 2-7

De wedstrijd begon veelbelovend met snelle kansen aan beide zijden. Na slechts twintig seconden kreeg Roope Juhani Niskanen een uitstekende kans, terwijl Ben Coolen een hard schot net naast de verkeerde kant van de paal zag gaan. Ondanks een vroege voorsprong van Diez-Limburg door Paul Jan Koenig, wist Jacques de Ceuster snel gelijk te maken. Roope Juhani Niskanen bracht HYC opnieuw op voorsprong, maar Hugo Turcotte antwoordde met een prachtige individuele actie, waardoor de eerste periode eindigde in een gelijkspel van 2-2. De tweede periode kenmerkte zich door toenemende irritaties, wat het spelniveau niet ten goede kwam. Diez-Limburg liet zich gelden met enerverend spel, wat resulteerde in drie snelle doelpunten binnen drie minuten. David Lademann (2x) en Nils Wegner brachten de score naar 2-5 in het voordeel van Diez-Limburg.

Diez-Limburg zette de toon in de derde periode door al binnen dertig seconden op powerplay de 2-6 te scoren. Ondanks de inspanningen van HYC slaagden ze er niet in om terug te komen. Jason Lavallee voegde nog een doelpunt toe, en Diez-Limburg liep uit naar een overtuigende 2-7 overwinning.

tekst gaat verder onder de foto

#23 David Lademann Foto: Kurt Tops

EC Die Bären 2016 e.V. Neuwied – Mechelen Golden Sharks 5-3

Na de nederlaag op zaterdag tegen Liège bracht de zondag een kans op herstel tegen de Mechelen Golden Sharks, en het EHC Neuwied greep die kans met beide handen aan. De Bären wisten zich te herpakken voor 816 toeschouwers en behaalden een indrukwekkende 5-3 overwinning. Manager Alexej Sulak  was tevreden over de veerkracht van het team en noemde Mechelen een sterke tegenstander die hen tot het uiterste dwong. De overwinning werd verdiend genoemd, omdat het team hard werkte om de drie punten veilig te stellen.

In deze spannende wedstrijd scoorden Kirill Litvinov, Jeff Smith en Björn Asbach voor Neuwied. Mechelen reageerde met doelpunten van Roberts Baranovskis, Boris Adriaennsens en Ben van den Bogaert. Vijf minuten voor tijd zorgde Jeff Smith met zijn tweede powerplay goal voor de 4-3 voorsprong waarna Maximilian Wasser een empty netter scoorde en zo de eindstand op 5-3 bracht.

tekst gaat verder onder de foto

#88 Jeff Smith Foto: Website Die Bären Neuwied

Chiefs Leuven – Liège Bulldogs 7-1

Het ijshockeyduel tussen Chiefs Leuven en Liège Bulldogs was een boeiende strijd die eindigde in een overtuigende overwinning voor Chiefs Leuven met een eindscore van 7-1. De wedstrijd begon dynamisch, met Chiefs Leuven die al snel de leiding namen. Boris Kolyasnikov opende de score met een doelpunt, geassisteerd door Maksim Tsaplin en Iniaz Steyaert. Grayden Gottschalk vergrootte de voorsprong. Chiefs Leuven domineerde de eerste periode en sloot de periode af met een comfortabele 2-0 stand. Chiefs Leuven zette hun sterke spel voort in de tweede periode. Het waren wederom Boris Kolyasnikov en Grayden Gottschalk met hun tweede goal van de avond. En een van Iniaz Steyaert waardoor de tussenstand 5-0 was na 34 minuten. In de laatste minuut van de tweede periode scoorde  Bryan Henry de 1-5 voor Liège.

De laatste periode begon met nog meer actie. Lukas Tambeur scoorde met assists van Alec James en Nathan Compere. Boris Kolyasnikov voegde nog een doelpunt toe aan zijn naam waardoor hij tot een hattrick kwam.

#89 Boris Kolyasnikov Foto: Facebook Chiefs Leuven
Previous Tilburg wint ruim op bezoek bij Duisburg
Next Toronto en Colorado verliezen bij restart NHL na All Stars