Liège doet het met een shutout tegen Neuwied


Op zaterdag drie februari was er een wedstrijd in de BeNe League. Liège ontving Neuwied en pakte de drie punten met een shutout.

LEES OOK: Herentals walst over Mechelen heen, Leuven wint bij Diez

Liège Bulldogs – EC Die Bären 2016 e.V. 3-0

Het spel toonde vroeg flinke actie, met Oscar Delbrassine van Liège Bulldogs die een minor penalty ontving voor high sticking. De spanning steeg met Lorris Darques’ cross checking penalty. Ondanks enkele strafminuten eindigde de eerste periode met de brilstand

De start van de tweede periode bracht een hernieuwde intensiteit, gemarkeerd door enkele straffen, waaronder een diving embellishment penalty voor Brett Magee van Die Bären. De Liège Bulldogs namen de leiding met een prachtig doelpunt van Olaf-jan Schoningh, op assists Bryan Henry en Bryan Kolodziejczyk. Een uitbraak vanuit de eigen helft leverde een tic tac toe goal op waarbij Schoning vanuit het midden kon scoren. Ondanks strafminuten voor beide teams veranderde de tussenstand niet.

In de laatste periode zorgde Hugo Reinhardt ervoor dat het scorebord de 2-0 moest aantikken doordat hij een doelpunt scoorde, op assists van wederom Bryan Kolodziejczyk en Loic Dury. Dury won een duel aan de boarding en met een pass zette Het spel bleef fysiek, met enkele strafminuten maar de overwinning voor Liege Bulldogs werd bezegeld door Andy Kolodziejczyk die een empty netter scoorde. De wedstrijd eindigde dus met een overtuigende 3-0 overwinning voor Liège Bulldogs, waarbij goalie Troy Passingham een shutout behaalde.

Troy Passingham foto : Bulldogs de Liège
Previous Detroit Red Wings: An American Original
Next Bloedspannende bekerfinale prooi voor HIJS Hokij Den Haag