Herentals walst over Mechelen heen, Leuven wint bij Diez


Twee wedstrijden in de BeNe League op vrijdag 2 februari Leuven verraste Diez na penaltyshots. En Herentals liet weinig heel van Mechelen mede dankzij vier goals van Mitch Morgan en zes! goals voor Alexander Vasilyev.

LEES OOK: Heerenveen verliest in overtime van Liège, Geleen wint Limburgs onderonsje

EG Diez-Limburg – Chiefs Leuven 4-5 SO

Jason Lavallee doorbrak al binnen de eerste minuut de stilte met een indrukwekkend doelpunt, waarmee hij de toon zette voor een veelbelovende wedstrijd. Nils Wegner vergrootte de voorsprong tot 2-0 voor Diez, maar Maksim Tsaplin reageerde alert en verkleinde het gat tot 2-1. Maar wederom Jason Lavallee zorgde voor de 3-1. Maar ook Maksim Tsaplin dacht dat kan ik ook en en de 21-jarige Rus scoorde ook zijn tweede goal van de eerste periode. Zo eindigde de eerste periode met een lichte voorsprong voor de Duitse Limburgers.

De tweede periode ontpopte zich tot een heuse krachtmeting. Hugo Turcotte zette de Duitsers weer op een twee goals verschil voorsprong. Door enkele straffen voor Diez waaronder slashing en boarding, wist Grayden Gottschalk op de powerplay ‘das Anschlusstor’ te scoren. En hij herhaalde dat in de derde periode met wederom een powerplay goal.

De spanning liep op, de wedstrijd ging de overtime in, beide goalies Jelle Lievens voor Leuven en Marian Kapicak voor Diez hielden de netten droog zodat penaltyshots de beslissing moest brengen. Jason Lavallee miste voor Diez waarna onder luid boegeroep de jonge Rus Maksim Tsaplin de game winning shootout maakte. En hij reageerde op het boegeroep door beide vingers in de oren te stoppen na de winnende shootout.

tekst gaat verder onder de video

Mechelen Golden Sharks – Heylen Vastgoed Herentals 4-13

Het hockeyduel tussen Mechelen Golden Sharks en Heylen Vastgoed HYC eindigde met een overtuigende overwinning voor Heylen Vastgoed HYC, met een eindstand van 13-4. De wedstrijd verliep in drie intense periodes, waarbij Herentals duidelijk de bovenhand had.

In de eerste periode domineerde HYC vanaf het begin. Alexander Vasilyev opende de score met een doelpunt, bijgestaan door Mitch Morgan. Niet veel later scoorde Mitch Morgan zelf het tweede doelpunt, gevolgd door het derde doelpunt door Roope Juhani Niskanen, allemaal binnen de eerste tien minuten. De eerste periode eindigde met een duidelijke 5-0 voorsprong voor Herentals doordat Vasilyev en Morgan allebei hun tweede goal scoorde.

Mitch Morgan en Alexander Vasilyev maakte al binnen een dikke tien minuten in de tweede periode hun hattricks compleet. Morgan scoorde de 6-0 en Vasilyev de 8-0. Tussendoor had Tobi Gentry de 7-0 gescoord. De Golden Sharks probeerden terug te vechten, maar slaagden er slechts één keer in het net te raken, met een doelpunt van Roberts Baranovskis die shorthanded de hatelijk nul van het scorebord liet verdwijnen.

Alexander Vasilyev scoorde in de laatste periode weer een hattrick wat zijn aantal goals in deze wedstrijd op zes bracht. Ondanks enkele doelpunten van Mechelen Golden Sharks, kon Herentals het tempo vasthouden en de wedstrijd beheersen. Verners Egle scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd, waarmee de eindstand op 13-4 werd bepaald. Al met al was het een overtuigende prestatie van Herentals waarbij beide goalies van Mechelen Riku Christian Lindroos en Ignace Van Noten een keer werden gewisseld.

#10 Alexander Vasilyev Foto Kurt Tops
Previous Tilburg schiet veel maar scoort weinig tegen Herford
Next 'Het wordt een Bekerkraker tussen een hongerig Eaters en een getergd Den Haag'