Heerenveen verliest in overtime van Liège, Geleen wint Limburgs onderonsje


Op zondag 28 januari waren er drie wedstrijden in de BeNe League. Heerenveen wist weer niet te winnen. Het verloor in overtime thuis in Thialf van Liège. Mechelen kreeg een pandoering van Neuwied. En het Limburgs onderonsje tussen Geleen en Diez werd gewonnen door Geleen.

LEES OOK: Den Haag wint bij Leuven, Liège verslaat Geleen nipt

Unis Flyers Heerenveen – Liège Bulldogs 1-2 OT

Lange tijd leek het erop dat de goal in de eerste periode door Frankie Pucci de match winner zou worden. Want het duurde lang voordat de Bulldogs konden scoren. Daarentegen lukte het Heerenveen ook niet om een aantal goede kansen te benutten om de score uit te bouwen. Pas in minuut 54 wist Bryan Kolodziejczyk die de assist kreeg na een diving assist van Boet van Gestel. Shorthanded was het, aangezien Loris Darques in de strafbank zat voor interference. In overtime sloegen de Walen toe na een straf voor Mike Collard voor high sticking. Wederom was het Bryan Kolodziejczyk die vanaf rechts de puck achter Martijn Oosterwijk schoot.

tekst gaat verder onder de video

Mechelen Golden Sharks – EC Die Bären 2016 e.V. 1-7

Het debuut van de jonge goalie Ignace van Noten uit Turnhout werd geen feest. Na de eerste periode stond het al 0-3 door goals van Juuso Rajala, Janeck Sperling en Maximilian Wasser. Het leek weer even spannend te worden nadat Marek Ziarny de 1-3 maakte na zeven minuten in de tweede periode. Ma Xaver Hochstrasser, Jeff Smith en Kirill Klujev zorgde voor een tussenstand van 1-6 na veertig minuten. Het slotakkoord was voor Dennis Schlicht die vijf minuten voor tijd de eindstand van 7-1 in het Duits voordeel op het bord zette.

tekst gaat verder onder de foto

#67 Xaver Hochstrasser Foto: Website Die Bären Neuwied

Snackpoint Eaters Limburg – EG Diez-Limburg 3-2

De eerste goal voor Geleen valt al in de zesde minuut. Een dubbele een twee tussen Ben Duperreault en captain Lars van Sloun eindigt five hole bij Diez goalie Jan Guryca. Met nog maar achttien seconden op de teller weet Yevgen Fadyeyev met een strak afstandsschot in de winkelhaak met een 2-0 voorsprong de eerste break in te gaan. Halverwege de tweede periode weet Paul Jan Koenig ‘das Anschlusstor’ te maken. Een puck kan door twee Geleen spelers niet weggewerkt worden en Herr Koenig zegt dank u wel. Werkelijk een seconde voor tijd scoort Diez de 2-2. Ben Duperreault verliest de puck en een schot net langs de paal door Alexander Seifert shorthanded leverde de 2-2 op. Maar meteen aan het begin van de derde periode op de powerplay maakt Ben Duperreault het foutje goed door op aangeven van Yevgen Fadyeyev die goed doorzette langs de boarding de 3-2 te maken. En wat beide teams nog probeerde de stand veranderde niet meer.

#44 Ben Duperreault Foto: Job Salden
Previous Tilburg Trappers wint bij Moskitos Essen in overtime
Next Winst voor St. Louis na overtime tegen L.A., Seattle verslaat Columbus