Tilburg Trappers wint bij Moskitos Essen in overtime


Op zondag 28 januari ging Tilburg Trappers naar Essen inclusief een bus vol Trappers supporters voor de Oberliga wedstrijd tegen Moskitos Essen. Tilburg won in overtime.

LEES OOK: Tilburg doet het in overtime tegen Halle

ESC Wohnbau Moskitos Essen – Tilburg Trappers 2-3 OT

Essen had de hele wedstrijd een overwicht maar kon moeilijk tot scoren komen door een uitstekende Cedric Andree. De Tilburgse goalie stopte maar liefst 48 pucks. In de eerste periode moest Tilburg drie keer naar de strafbank. Maar na twintig minuten stond het 1-0 voor de Trappers op het scorebord in de Eissporthalle Essen West voor 1.388 toeschouwers. Noah Muller op de breakaway samen met Max Hermens waarbij Muller de goal scoort.

De tweede periode ging gelijk op 12-om-11 qua schoten op doel. Maar wel weer drie keer de strafbank op voor Tilburg. En pas bij de zesde powerplay in de wedstrijd. De derde in de tweede periode kon Essen toeslaan. In minuut 36 schoot Elvijs Biezais de 1-1 achter Cedric Andree. Dit schot was onhoudbaar. Bij de start van de derde periode scoorde Essen meteen de 2-1 in de eerste minuut. Alexander Komov wist er alleen vandoor te gaan en zo de 2-1 te maken voor Essen. Essen was zeer dominant in de derde periode. Maar liefst 22 keer vuurde men een puck op het doel van Tilburg.
Tilburg wist in de laatste twee minuten op de powerplay en met de goalie van het ijs de gelijkmaker te scoren. D’Artagnan Joly wist met een schot dat van richting werd veranderd door een schaats van een speler van Essen goalie Bastian Kucis te passeren.
Diego Hofland het extra punt voor Tilburg veilig te stellen na een snelle uitbraak.

samenvatting en persconferentie

uitslagen en stand
Erfurt – Herne 3-2 OT
Halle – Indians 2-4
Duisburg -Leipzig 1-3
Hamm – Rostock 2-4
Herford – Scorpions gestaakt

1. Scorpions 36-81
2. Trappers 37-74
3. Essen 36-73
4. Erfurt 36-61
5. Indians 36-59
6. Halle 36-56
7. Leipzig 36-56
8. Hamm 36-51
9. Herne 36-48
10. Rostock 36-42
11. Duisburg 36-27
12. Herford 35-20

Previous Sprong wint met Detroit van Vegas, veertig goals Matthews
Next Heerenveen verliest in overtime van Liège, Geleen wint Limburgs onderonsje