Tilburg doet het in overtime tegen Halle

Op vrijdag 26 januari trad Tilburg Trappers aan tegen Saale Bulls Halle in de Oberliga Nord voor wedstrijd 36. Met nog vier afwezige spelers. Wouter Sars, Marvin Timmer, Danny Stempher en Miko Virtanen. Na 63 minuten was het klaar op Stappegoor door een overtime overwinning voor Tilburg.

Tilburg Trappers – Saale Bulls Halle 2-1 OT

Na de kleine zeperd tegen Hannover Indians afgelopen zondag moest Tilburg weer aan de bak tegen Saale Bulls Halle. Eigenlijk begon het uitstekend met een powerplay goal na vijf minuten door Branden Gracel. Hij kreeg de puck uit een face-off draaide in een mooie cirkelbeweging van buiten naar binnen en schoot nog voor de face-off cirkels op doel en de puck raakte het net. Bulls goalie Timo Herden was kansloos. Daarna had Tilburg kansen om uit te lopen naar de 2-0 maar dit keer hielp Bulls goalie Herden niet mee.

Zo ook in de tweede periode> Tilburg was ruim de bovenliggende partij met 18-om-5 schoten. Maar weer was goalie Herden een duidelijk sta in de weg. Tilburg goalie Ruud Leeuwesteijn hoefde maar vijf keer op te treden. De derde periode was voor de gasten uit Duitsland al was het nipt. 12-om-14 was het schoten overwicht. En in minuut 49 sloeg Brett Perlini toe. Hij wist goalie Ruud Leeuwesteijn in de korte hoek te passeren. In minuut 57 schoot Georgiy Saakyan op de paal voor Halle en een minuut later was het Jonne de Bonth die alleen op goelie Herden af kon gaan. Maar Jonne schoot recht op de keeper.

In de overtime beging Saale Bulls Adam Domogalla een holding penalty. Dat werd net zoals in de eerste periode afgestraft door Branden Gracel. Hij kreeg een assist van Max Hermens en kon van dichtbij bij de tweede paal de game winning goal maken.

#58 Branden Gracel Foto: Arie Leeuwesteijn