Sprong wint met shutout Detroit van Philadelphia, Stamkos 1100 punten


Dag 103 van de NHL had negen wedstrijden waarbij Daniel Sprong won met Detroit van Philadelphia. Edmonton inmiddels vijftien wedstrijden op een rij ongeslagen zijn.


En Steven Stamkos met Tampa de 1100 punten behaalde.

LEES OOK: Top drie NHL Boston, Winnipeg en Vancouver lijden nederlaag

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 3-2

De Duivels hadden last van forse tegenwind in Carolina. De met Nederlands bloed in de aderen schaatsende Jordan Staal maakte in periode twee de 3-0. Die klap kwamen de gehoornde krijgers uit New Jersey niet meer te boven ondanks tegentreffers van Justin Dowling en Jesper Bratt in periode drie.

tekst gaat verder onder de video

Detroit Red Wings – Philadelphia Flyers 3-0

Met Alex Lyon weer in topvorm (fraaie shut-out met 30 saves) pakten de Wings een broodnodige overwinning op de Flyers. Op het ijs waren Lucas Raymond (twee assists) en Dylan Larkin (goal, tiende opeenvolgende wedstrijd met punten) de eyecatchers voor Detroit. Andrew Copp scoorde met een shorthanded-goal de laatste derde goal en brak daarmee de vleugeltjes van Phillie. Daniel Sprong had een schot op doel en kwam in 15 shifts tot 11:50 ijstijd.

tekst gaat verder onder de video

Montreal Canadiens – New York Islanders 4-3

Voor Montreal waren Nick Suzuki (goal en assist) en goalie Sam Montembeault (43 saves) in bloedvorm. In deze pikante wedstrijd voor Islanders-coach Patrick Roy (als goalie van Montreal won hij twee keer de Stanley Cup) was Canadian Sean Monohan (twee goals en een assist) the man of the match. Zijn vierde en beslissende treffer bij een 3-3 stand aan het einde van periode drie bezegelde het lot van New York. Islanders-coach Roy heeft nu twee van zijn drie wedstrijden verloren. Fraai was het eerbetoon van de Montreal-fans aan hun voormalige doelman: de supporters in Montreal gaven Roy een groot applaus toen op het videoscherm een eerbetoon aan hem werd getoond.

tekst gaat verder onder de video

Ottawa Senators – Boston Bruins 2-3 OT

Knabbel en Babbel wonnen deze wedstrijd voor de Bruins. Big Bad Brad Marchand was de overtime-killer die Boston de volle buit bezorgde. Diamond Dave David Pastrnak (goal en een assist) was in reguliere speeltijd de beste beer op het ijs. Marchands overtime-winner was zijn 396e goal in de NHL en daarmee passeert hij Boston-legende Ray Bourque op de all-time lijst van de club.

tekst gaat verder onder de video

Tampa Bay Lightning – Arizona Coyotes 6-3

De bloedhonden werden één voor één getroffen door de bliksemschichten van Tampa. De Bolts hebben nu de zeven wedstrijden van de laatste acht gewonnen. Usual suspects Nikita Kucherov (goal en twee assists), Steven Stamkos behaalde de 1100 punten (goal en assist) en Brayden Point (goal en assist) joegen de Coyotes huilend en met de staart tussen de poten van het ijs. Mijlpaal voor Bolt speler Mitchell Chaffee. In zijn tweede wedstrijd een goal en een assist.

tekst gaat verder onder de video

Dallas Stars – Anaheim Ducks 4-3

De eendjes hielden knap stand tegen het sterrengeweld uit Texas. Des te onbegrijpelijker was de vrije doortocht die Dallas-defenseman Thomas Harley in overtime cadeau kreeg van de Anaheim-spelers. Fluitend kon hij richting de uitstekend keepende John Gibson (33 saves) schaatsen en met een raketschot de puck voor de overtime-winner in het netje rammen. De eendjes kopje onder, de Stars de volle buit. Duck Urho Vaakanainen scoorde zijn eerste NHL goal in 108 wedstrijden.

tekst gaat verder onder de video

Minnesota Wild – Nashville Predators 2-3

In periode drie lieten de roofdieren hun tanden zien en tikten drie pucks achter elkaar in het doel van Minnesota-goalie Filip Gustavsson (24 saves). Ryan O’Reilly (twee assists) was het sluwste roofdier uit Nashville.

tekst gaat verder onder de video

Calgary Flames – Columbus Blue Jackets 2-5

Met vuurvaste blauwbloezen doofde Columbus elk vlammetje dat Calgary probeerde te ontsteken. Adam Fantilli, Yegor Chinakhov en Damon Severson (allen een goal en assist) waren de hofleveranciers voor deze overwinning van Columbus. Zach Werenski (assist) keerde voor de Blue Jackerts na een enkelblessure weer terug op het ijs.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Chicago Blackhawks 3-0

That’s fifteen in a row! De Edmonton-trein raast maar door. Machinist van dienst was Connor McDavid (twee goals en een assist). Edmonton-goalie Calvin Pickard (27 saves) pakte een sublieme shut-out. De Blackhawks konden de Oilers redelijk bijbenen (27 versus 34 schoten op doel) maar Pickard was een muur die niet slechten viel.

Previous Francois Hamers gaat de Alpe d'HuZes op
Next Tilburg doet het in overtime tegen Halle