Top drie NHL Boston, Winnipeg en Vancouver lijden nederlaag


Dag 102 van de NHL had zeven wedstrijden waarbij Colorado’s Nathan McKinnon vier goals scoort. En de NHL top drie verliest. Panthers Paul Maurice is nu de coach op plek twee met 1.813 wedstrijden op de bank. Scotty Bowman is eerste met 2.141 wedstrijden op de bank.

LEES OOK: Assist Sprong bij nederlaag Detroit, Kucherov als eerste op 80 punten

Florida Panthers – Arizona Coyotes 6-2

Twee goals van Matthew Tkachuk en de eerste als een Panther voor Jonah Gadjovich hielpen Florida op gang.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Toronto Maple Leafs – Winnipeg Jets 1-0 OT

Twee uitstekende goalies stonden tegenover elkaar op het ijs. Ilya Samsonov van Toronto pakte een shutout door alle 32 schoten te stoppen van Winnipeg. Jet Lauren Brossoit stopte er negenentwintig maar werd in overtime gepasseerd door een puck geschoten  door Auston Matthews.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 2-3

2-0 na veertig minuten stond er op het scorebord in Boston in het voordeel van Carolina. Bruins aanvoerder Brad Marchand zorgde persoonlijk voor de 2-2 met twee goals maar twee minuten voor tijd sloeg een orkaan toe genaamd Jordan Martinook.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Colorado Avalanche – Washington Capitals 6-2

Nathan MacKinnon en Mikko Rantanen pakte beide vijf punten in deze wedstrijd. MacKinnon deed het met vier goals en een assist en Rantanen deed het met een goal en vier assists. MacKinnon scoorde een natuurlijke hattrick binnen zeven minuten. Dylan Strome scoorde de beide goals van Washington.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Seattle Kraken – Chicago Blackhawks 6-2

Na vier nederlagen op een rij won Seattle. Ze versloegen Chicago mede dankzij twee goals van Tomas Tatar.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vancouver Canucks – St. Louis Blues 3-4 OT

Pius Suter zorgde voor Vancouver dat er overtime werd gehaald. Hij scoorde een hattrick en zorgde voor alle drie de goals in reguliere speeltijd. Maar Brayden Schenn zorgde in overtime voor de derde overwinning op een rij van de Blues.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Los Angeles Kings – Buffalo Sabres 3-5

De wedstrijd begon met een huldiging voor Kings captain Anze Kopitar. Meeste wedstrijden voor L.A. (1297), meeste assists voor L.A. (758) en 400 NHL goals. Maar aam het eind was het de twaalfde nederlaag in veertien wedstrijden. Na een 3-1 voorsprong scoorde Buffalo vier goals op een rij. J.J. Peterka nam er twee voor zijn rekening.

Previous Assist Sprong bij nederlaag Detroit, Kucherov als eerste op 80 punten
Next Francois Hamers gaat de Alpe d'HuZes op