Assist Sprong bij nederlaag Detroit, Kucherov als eerste op 80 punten


Dag 101 van de NHL had negen wedstrijden waarbij Daniel Sprong een assist had bij de nederlaag tegen Dallas. Nikita Kucherov scoorde een hattrick en behaalde daarmee de 80 punten in 47 wedstrijden. In 2022-23 had Connor McDavid er 44 voor nodig. En de Oilers inmiddels veertien wedstrijden ongeslagen zijn op een rij.  Goalie Carter Hart van Philadelphia is om persoonlijke redenen voorlopig afwezig bij de Flyers.

LEES OOK: Boston verslaat Winnipeg en is weer koploper, Corey Perry is een Oiler

Detroit Red Wings – Dallas Stars 4-5

Daniel Sprong had een assist bij de 5-4 nederlaag tegen Dallas. Sprong had bijna een kwartier ijstijd inclusief 48 seconden op de powerplay. Ook had Sprong een hit, drie schoten op goal en een minus twee. Vier goals van Dallas in de tweede periode waren voldoende voor de winst. Roope Hintz scoorde twee goals voor Dallas.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Montreal Canadiens – Ottawa Senators 1-4

Vier goals voor de Senators waarvan een shorthanded en een empty netter. Shane Pinto scoorde zijn eerste goal van het seizoen nadat zijn schorsing van 40 wedstrijden voorbij was voor gokken.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Philadelphia Flyers – Tampa Bay Lightning 3-6

Vier punten (3G, 1A) voor Nikita Kucherov die inmiddels de tachtig punten heeft aangetikt. Jamie Drysdale scoorde zijn eerste goal voor Philly na de trade vanuit Anaheim. Het was een powerplay goal.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New York Islanders – Vegas Golden Knights 2-3

Het lukte de Islanders niet om de tweede wedstrijd onder coach Patrick Roy te winnen. Nicolas Roy, geen familie, scoorde een goal en had een assist voor de Knights. En Sheldon Rempal scoorde zijn eerste NHL-goal in zijn tweede wedstrijd.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Minnesota Wild – Washington Capitals 5-3

Marcus Johansson scoorde twee goals voor Minnesota. Terwijl Alexander Ovechkin weer terug is van een blessure bij Washington.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Calgary Flames – St. Louis Blues 3-4

Blues goalie Jordan Binnington was de dwarsligger voor Calgary Binnington stopte 32 schoten. Brandon Saad scoorde twee goals waaronder de game winner 48 seconden voor tijd. Voor Calgary is het alweer de derde nederlaag op een rij.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Edmonton Oilers – Columbus Blue Jackets 4-1

Her regent records voor de Oilers. Inmiddels overwinning veertien op een rij. Een franchise record en een Canadees record. Goalie Stuart Skinner wint zijn elfde wedstrijd op een rij. Dat is een meer dan de goalie van het wonderteam in de jaren 80 Grant Fuhr. Oilers coach Kris Knoblauch is de eerste coach die in zijn eerste NHL coaching job veertien keer op rij ongeslagen bleef. Twee coaches behaalde in hun debuut seizoen dertien op rij ongeslagen wedstrijden. Tom Johnson Boston 70-71 en Andrew Brunette Florida 21-22. De game winning goal kwam van Evander Kane en is daarme de tiende verschillende speler die in die veertien wedstrijden de game winning goal scoort. En Connor McDavid had met zijn goal inmiddels voor de zestiende keer op een rij in een thuiswedstrijd een punt gehaald.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Anaheim Ducks – Buffalo Sabres 4-2

Jakob Silferberg scoorde twee goals voor de Anaheim Ducks. Drie minuten voor tijd werd het nog spannend toen Buffalo de 3-2 maakte maar een empty netter zorgde ervoor dat Anaheim de punten in eigen huis kon houden.

tekst gaat verder onder de YouTube video

San Jose Sharks – New York Rangers 3-2 OT

Na veertig minuten stond het 0-2. Maar op zes schoten in de derde periode wist San Jose twee goals te scoren via Nico Sturm en Ryan Carpenter. Tomas Hertl was goed voor de overtime winner. Het was voor de Rangers de derde nederlaag in vier wedstrijden.

Previous Boston verslaat Winnipeg en is weer koploper, Corey Perry is een Oiler
Next Top drie NHL Boston, Winnipeg en Vancouver lijden nederlaag