Boston verslaat Winnipeg en is weer koploper, Corey Perry is een Oiler


Dag honderd van de NHL had zes wedstrijden waarbij ook bekend werd gemaakt dat Corey Perry naar Edmonton Oilers gaat. Canuck Thatcher Demko een shutout pakt, Devil Tyler Toffoli een hattrick scoort en Los Angeles voor de achtste keer verliest in tien wedstrijden.

LEES OOK: Daniel Sprong scoort game winning goal voor Detroit

Boston Bruins – Winnipeg Jets 4-1

Boston wint voor de vijfde keer op een rij en zijn qua winstpercentage weer koploper in de league met .728 terwijl Vancouver nipt erachter staat met .723. Tegen de Jets was Charlie Coyle de enige speler met een goal en een assist.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New Jersey Devils – Vegas Golden Knights 6-5 OT

Devil Tyler Toffoli scoorde een hattrick waarbij de game winning goal gescoord werd in overtime. Curtis Lazar scoorde twee goals voor de Devils net als Jonathan Marchessault voor de Knights.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Nashville Predators – Florida Panthers 1-4

Met de winst tegen Nashville beeindigde de Panthers hun vier game losing streak. Het was vooral een duel tussen de goalies. Predator Juuse Saros .944 maar Panther Anthony Stolarz behaalde .963. Florida’s Sam Rheinhart scoorde goal nummer 34.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Arizona Coyotes – Pittsburgh Penguins 5-2

Met general manager Kyle Dubass zou Pittsburgh zich nog een keer opladen om een run voor de Stanley Cup te gaan doen. Inmiddels staan ze zevende! in de Metro divisie en op plek 21 in de League. Yote Juuso Valimaki scoorde zijn eerste goal van het seizoen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vancouver Canucks – Chicago Blackhawks 2-0

Goalie Thatcher Demko stopte alle 31 schoten van Chicago. Hij pakte al zijn vijfde shutout van het seizoen. Terwijl de score na zes minuten op het scorebord stond. Pius Suter en Quinn Hughes zorgde al snel voor de voorsprong.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Los Angeles Kings – San Jose Sharks 3-4 SO

Ondanks 47 schoten op het doel van San Jose goalie Kaapo Kahkonen moest L.A. genoegen nemen met een punt want de koningen verloren met shootouts van de Haaien. Good old Fabian Zetterlund zorgde voor de game winning shootout.

Previous Amsterdam Tigers women nipt ten onder tegen EC Bergkamener Bären
Next Assist Sprong bij nederlaag Detroit, Kucherov als eerste op 80 punten