Amsterdam Tigers women nipt ten onder tegen EC Bergkamener Bären

Afgelopen weekend traden de dames van Amsterdam Tigers aan tegen EC Bergkamener Bären in twee wedstrijden van de DFEL. Twee keer werd er nipt verloren met een goal verschil.

EC Bergkamener Bären – Amsterdam Tigers 2-1

Op zaterdag middag pakte Amsterdam een 0-1 voorsprong in de eerste periode door een mooie goal gescoord door Kimberly Collard met de assists van Nicky Collard en Larissa Haverkorn van Rijsewijk. Helaas kon men ondanks de kansen Bären goalie Pia Surke niet meer passeren. Surke was goed voor 22 saves. Het lukte de Bergkamener Bären wel om in de tweede periode twee keer Amsterdam goalie Annika Verduin te passeren. In de derde periode hielden beide goalies hun doel schoon.

EC Bergkamener Bären – Amsterdam Tigers 3-2

Na de eerste periode op zondag was het 1-1 in de tweede wedstrijd van het weekend. Zoe Wintgen scoorde na zeven minuten de 1-0 waarna Milly van Meerkerk op assist van Cera Dusseau en Melanie Bimm. In de zeventiende minuut de gelijkmaker scoorde. In de tweede periode liepen de Duitse dames weer wat uit. Door een goal in minuut 24 gescoord door Alina Leveringhaus. Felina Klara maakte er tien minuten voor tijd 3-1 van waarna vijf minuten later Larissa Haverkorn van Rijsewijk op assist van Nicky Collard en Emily Even er 3-2 van maakte.

Komend weekeind speelt Amsterdam tegen de nummer twee Memmingen in Amsterdam.