Amsterdam Tigers Women verliezen op zijn Duits tegen Berlijn

Het seizoen in de dames Bundesliga DFEL loopt ten einde. Amsterdam Tigers deed het prima tegen Berlijn. Alleen verloren de dames op zijn Duits want Berlijn scoorde beide keren de winnende goals in de slotfase. De wedstrijden, gespeeld op zaterdag en zondag, lieten een intense strijd zien tussen de twee teams in de Bundesliga.

Amsterdam Tigers – Eisbären Berlin 1-2

De toon werd meteen gezet in de eerste wedstrijd op zaterdag. Na de 1-0 voor de Duitse dames gescoord door Anna-Maria Nickisch in minuut 33 corrigeerde in minuut 37 met de gelijkmaker Kimberly Collard. Bijgestaan door een assist van Nicky Collard. Ondanks een sterke prestatie van het Amsterdam Tigers Womens team, met name op het gebied van face-offs waar Mel Bimm uitblonk, resulteerden de inspanningen niet in een overwinning. Want zoals Duitsers het doen scoorde Anastasia Gruss de winnende treffer vier minuten voor tijd. Het team liet echter vastberadenheid en teamspirit zien gedurende de hele wedstrijd.

MVP van Zaterdag: Mel Bimm

Mel Bimm werd uitgeroepen tot de Most Valuable Player (MVP) vanwege haar indrukwekkende prestaties, met name in het winnen van alle door haar genomen face-offs en haar constante aanwezigheid voor het net van de tegenstander.

Mel Bimm Foto: Instagram Amsterdam Tigers Women

De strijd zette zich voort op zondag, waarbij Kimberly Collard opnieuw het net vond, ditmaal met een assist van Jet Milders. De Amsterdamse dames opende de score in minuut 25. maar slaagde er niet in om de overwinning binnen te halen, ondanks een sterk optreden van MVP Nina Visser. Berlijn scoorde de 1-1 wederom via Anna-Maria Nickisch. En nu was het weer Anastasia Gruss die toesloeg in de laatste minuten. Zaterdag was het vijf minuten voortijd. Afgelopen zondag drie minuten voor tijd.

MVP van Zondag: Nina Visser

Nina Visser werd verkozen tot de Most Valuable Player vanwege haar veelzijdigheid als speelster. Waarbij ze tussen aanvallende en verdedigende posities kon wisselen en een cruciale rol speelde in de wedstrijd.

Nina Visser Foto: Instagram Amsterdam Tigers Woman

Conclusie

Hoewel de Amsterdam Tigers Womens uiteindelijk beide wedstrijden verloren. Hebben ze zich laten zien als geduchte concurrenten met een sterke teamspirit en vastberadenheid. Het weekend was een showcase van hun talent en inzet, wat veelbelovend is voor hun toekomstige prestaties in de Bundesliga.