Sprong scoort voor winnend Detroit, 17 goals bij Wild – Canucks


Dag 124 van de NHL had tien wedstrijden waarbij Daniel Sprong alweer zijn vijftiende goal van het seizoen voor Detroit maakt. Vier hattricks in deze speelronde en zeventien goals bij Minnesota tegen Vancouver. Mason Morelli had voor Vegas een droomdebuut in de NHL.

LEES OOK: Comeback Rangers tegen Islanders stadium series, nr 68 Jagr naar plafond

Buffalo Sabres – Anaheim Ducks 3-4

Frank Vatrano speelde een cruciale rol in de 4-3 overwinning van de Anaheim Ducks op de Buffalo Sabres in het KeyBank Center. Vatrano scoorde twee belangrijke goals binnen een tijdsbestek van twee minuten en 35 seconden tijdens de tweede periode. Troy Terry leverde ook een belangrijke bijdrage met een goal en twee assists, terwijl Mason McTavish drie assists gaf. Doelman John Gibson was een opvallende performer, met 34 reddingen om de overwinning voor de Ducks te behouden.

tekst gaat verder onder de video

Boston Bruins – Dallas Stars 4-3 SO

Charlie McAvoy scoorde in de negende ronde van de shootout en Jeremy Swayman maakte 43 reddingen toen de Boston Bruins een 4-3 overwinning behaalden tegen de Dallas Stars in het TD Garden. Jesper Boqvist, Justin Brazeau en David Pastrnak scoorden ook voor Boston. Wyatt Johnston, Ryan Suter en Esa Lindell scoorden voor Dallas. Swayman stopte zeven van de negen schoten in de shootout. Coach Peter DeBoer prees de inspanningen van zijn Dallas team, dat speelde met een gehavende lineup vanwege blessures en afwezigheden. Matt Duchene van Dallas liep een blessure op tijdens de opwarming en kon daardoor niet spelen.

tekst gaat verder onder de video

St. Louis Blues – Toronto Maple Leafs 2-4

Auston Matthews zette zijn opmerkelijke vorm voort door zijn 49e goal van het seizoen te scoren en een assist te geven in de 4-2 overwinning van de Toronto Maple Leafs op de St. Louis Blues in het Enterprise Center. William Nylander maakte ook een impact met een goal in ondertal, terwijl Mitchell Marner drie assists gaf. Ondanks goals van Brandon Saad en Pavel Buchnevich slaagden de Blues er niet in om de solide prestatie van Toronto te overtreffen, geleid door doelman Ilya Samsonov.

tekst gaat verder onder de video

Minnesota Wild – Vancouver Canucks 10-7

Joel Eriksson Ek en Kirill Kaprizov hadden elk een hattrick en zes punten voor de Minnesota Wild, die zeven doelpunten scoorden in de derde periode om zich terug te vechten voor een 10-7 overwinning tegen de Vancouver Canucks in het Xcel Energy Center. Na een 5-3 achterstand na veertig minuten, scoorde Minnesota vijf goals in een tijdsbestek van vijf minuten.

“Het klinkt als een Canadese juniorenwedstrijd met al die doelpunten,” zei Eriksson Ek. “Ik weet zeker dat de fans heel enthousiast waren om het te zien, maar ik weet niet wat de coaches ervan vonden.” Matt Boldy en Mats Zuccarello hadden elk een doelpunt en drie assists voor Minnesota.

tekst gaat verder onder de video

Seattle Kraken – Detroit Red Wings 3-4 OT

Ben Chiarot scoorde in de overtime en gaf de Detroit Red Wings een 4-3 overwinning tegen de Seattle Kraken in het Climate Pledge Arena. Patrick Kane had de primaire assist op de goal van Moritz Seider in de eerste periode. Het was zijn achthonderste assist in de NHL. Hij sloot zich aan bij Phil Housley (894) en Mike Modano (813). Kane is ook de tweede actieve speler met minstens 800 assists (Sidney Crosby, 976) en verlengde daarmee zijn point streak tot vijf wedstrijden (twee doelpunten, vijf assists) sinds zijn terugkeer van een blessure op 10 februari.

Lucas Raymond had een goal en een assist en Alex Lyon maakte 38 reddingen voor de Red Wings. Daniel Sprong had twee schoten op goal bij twaalf minuten ijstijd met dertien shift en was een plus een.

tekst gaat verder onder de video

Arizona Coyotes – Edmonton Oilers 3-6

Evander Kane leidde de Edmonton Oilers naar een 6-3 overwinning op de Arizona Coyotes met twee goals in de derde periode. Leon Draisaitl en Evan Bouchard droegen ook bij aan de overwinning met Draisaitl (1G, 2A) en drie assists voor Bouchard. Stuart Skinner maakte 22 reddingen. De overwinning betekende een welkome terugkeer naar winnende vorm voor de Oilers na een periode van wisselende resultaten sinds de All-Star break. Ondertussen blijven de Coyotes worstelen, met hun tiende opeenvolgende nederlaag. Nick Bjugstad twee goals en Clayton Keller met een goal konden de tiende nederlaag niet voorkomen.

tekst gaat verder onder de video

Calgary Flames – Winnipeg Jets 6-3

De Calgary Flames kwamen terug van een vroege achterstand om de Winnipeg Jets met 6-3 te verslaan, dankzij twee goals en een assist van Nazem Kadri. Ondanks een hattrick van Sean Monahan slaagden de Jets er niet in om hun voorsprong vast te houden. Flames goalie Jacob Markstrom maakte 28 saves. Voor Monahan, die zijn eerste negen seizoenen bij de Flames doorbracht voordat hij werd geselecteerd als de nummer zes keuze in de NHL Draft van 2013, was het een bijzonder speciale wedstrijd, aangezien het pas zijn tweede wedstrijd terug in Calgary was sinds zijn vertrek. Hoewel Monahan een indrukwekkende hattrick scoorde, slaagden de Jets er niet in om de overwinning te behalen.

tekst gaat verder onder de video

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights 0-4

Mason Morelli maakte een indrukwekkend debuut in de NHL voor de Vegas Golden Knights met een goal en een assist in een 4-0 overwinning tegen de San Jose Sharks in het SAP Center op maandag. De 28-jarige aanvaller, die op zaterdag werd opgeroepen uit Henderson van de American Hockey League, beschreef zijn ervaring als “redelijk goed” en prees zijn teamgenoten voor hun warme ontvangst. Morelli’s familie was aanwezig bij de wedstrijd, waardoor het moment extra speciaal werd voor hem. Logan Thompson pakte een shutout met 29 reddingen, terwijl Alec Martinez drie assists noteerde voor de Golden Knights.

tekst gaat verder onder de video

Carolina Hurricanes – Chicago Blackhawks 6-3

Sebastian Aho had een goal en een assist voor de Carolina Hurricanes, die de Chicago Blackhawks hun eenentwintigste opeenvolgende nederlaag op vreemd terrein toebrachten met een overwinning van 6-3 in de PNC Arena. Martin Necas had ook een goal en een assist. Michael Bunting, Jesperi Kotkaniemi, Brent Burns en Jordan Martinook maakte het halve dozijn vol. Connor Bedard had een goal en twee assists voor de Blackhawks, die hun 21e opeenvolgende nederlaag op vreemd terrein leden. Petr Mrazek maakte 36 reddingen voor de Blackhawks, terwijl Spencer Martin maar veertien reddingen hoefden te maken voor de Hurricanes.

tekst gaat verder onder de video

Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators 2-4

Mathieu Joseph scoorde twee goals voor de Ottawa Senators in een 4-2 overwinning tegen de Tampa Bay Lightning in de Amalie Arena. Joseph, een voormalig lid van de Lightning, liet opnieuw zijn kunnen zien tegen zijn oude team, met vier goals in vijf wedstrijden tegen hen. Tim Stützle droeg bij met een goal en een assist, terwijl Anton Forsberg 23 reddingen maakte voor de Senators. De overwinning was een opsteker voor de Senators, die terugkwamen van een tweeledige nederlaag. Nikita Kucherov speelde wedstrijd nummer 700 voor Tampa.

Previous Comeback Rangers tegen Islanders stadium series, nr 68 Jagr naar plafond
Next Amsterdam Tigers Women verliezen op zijn Duits tegen Berlijn