Comeback Rangers tegen Islanders stadium series, nr 68 Jagr naar plafond


Dag 123 van de NHL had drie wedstrijden waarbij tijdens de Stadium Series de Rangers een ijzersterke comeback hadden tegen de Islanders. Jaromir Jagr zijn rugnummer naar het plafond ging van de PPG Paints Arena voor 18.422 toeschouwers.

LEES OOK: Detroit met Sprong pakt shutout, 70328 toeschouwers bij Devils-Flyers

New York Islanders – New York Rangers 6-5 OT

De New York Rangers behaalden een opwindende comeback-overwinning van 6-5 tegen de New York Islanders, in de Navy Federal Credit Union NHL Stadium Series van 2024 voor 79.690 toeschouwers. Waarmee ze hun winnende reeks verlengden tot een seizoensrecord van zeven opeenvolgende overwinningen. Ondanks een achterstand van 4-1 in de tweede periode, voerden de Rangers een opmerkelijke comeback uit. Waarbij ze tweemaal in de laatste minuten scoorden om de wedstrijd naar overtime te slepen. Waar Artemi Panarin de overwinning al na tien! seconden bezegelde.

Panarins beslissende goal, aanvankelijk nog twijfelachtig, aangezien Panarin Ilya Sorokin raakte en over de doellijn gleed. Werd bevestigd na een videobeoordeling. Mika Zibanejad en Chris Kreider scoorden cruciale goals in de late comeback. En dat terwijl goalie Igor Shesterkin op de spelersbank vertoefde.

De Islanders, die naar een 4-1 voorsprong waren gesneld na goals van Brock Nelson, Bo Horvat, Mathew Barzal en Anders Lee. Waren sprakeloos door de verbluffende comeback van de Rangers. “Deze wedstrijd was enorm belangrijk voor ons als team en ik vond dat we een erg goede wedstrijd speelden,” zei Islanders-aanvaller Casey Cizikas. “Ik vond dat we het 50-55 minuten lang tegen hen opnamen en we konden het gewoon niet afmaken aan het einde.” Het was de achttiende comeback-overwinning van het seizoen voor de Rangers, daarmee gelijk staand met de Dallas Stars en de New Jersey Devils.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 4-3

Nathan MacKinnon had een goal en een assist om zijn thuis point streak uit te breiden tot 26 wedstrijden. En de Colorado Avalanche gaf de Arizona Coyotes hun negende opeenvolgende verlies met een 4-3 overwinning in Ball Arena.

MacKinnon heeft 55 punten (22G, 33A) tijdens zijn home point streak van het begin van het seizoen. McKinnon, die Bobby Orr (1974-75 met de Boston Bruins) voorbijstreeft voor de op één na langste start van een seizoen in de geschiedenis van de NHL. Wayne Gretzky heeft het record met 40 wedstrijden (1988-89 met de Los Angeles Kings).

Jack Johnson had een doelpunt en een assist, en Bowen Byram had twee assists voor de Avalanche (34-18-4). Die pas voor de tweede keer in zeven wedstrijden wonnen sinds de All-Star break (2-4-1). Georgiev maakte 27 reddingen.

tekst gaat verder onder de video

Pittsburgh Penguins – Los Angeles Kings 1-2

Adrian Kempe scoorde tweemaal laat in de derde periode, waarmee hij de Los Angeles Kings naar een 2-1 overwinning leidde tegen de Pittsburgh Penguins en zo het afscheid van het rugnummer 68 van Jaromir Jagr bedierf in de PPG Paints Arena.

Kempe maakte gelijk in minuut 53 met een one-timer vanaf de punt na een pass van Drew Doughty. Hij scoorde vervolgens kort na een straf tegen de Penguins vanuit de rechter hoek van het face-off-cirkel voor de 2-1 voorsprong drie minuten voor tijd. Het was Kempe zijn driehonderdste punt.

Previous Leuven verslaat Neuwied, wak op Netepark
Next Sprong scoort voor winnend Detroit, 17 goals bij Wild - Canucks