Leuven verslaat Neuwied, wak op Netepark


Drie wedstrijden op zondag 18 februari in de BeNe League. Leuven besliste het duel tegen Neuwied in de derde periode. En passeert daarmee Mechelen weer in de strijd om de laatste play-off plek. Herentals tegen Heerenveen werd gestaakt na zeventien minuten in verband met een wak in het ijs. En Mechelen kreeg met 6-1 klop op bezoek in Geleen.

LEES OOK: Heerenveen, Den Haag en Liège winnen

Chiefs Leuven – EC Die Bären 2016 e.V. 4-2

Na veertig minuten was de stand 2-2 op de ijsbaan in Leuven. Leuven pakte een 2-0 voorsprong door goals van Boris Kolyasnikov en Jacob Payette. Maar voor Neuwied scoorde Jeff Smith en Maximilian Wasser in de laatste vijf minuten van de tweede periode. In minuut 52 was het Grayden Gottschalk die de 3-2 maakte. En met zijn tweede van de avond was het Boris Kolyasnikov die een empty netter scoorde.

tekst gaat verder onder de foto

#89 Boris Kolyasnikov Foto: Facebook Chiefs Leuven

Snackpoint Eaters Limburg – Mechelen Golden Sharks 6-1

Geleen behaalde een overtuigende 6-1 overwinning tegen Mechelen in een eenzijdige wedstrijd. Geleen domineerde vanaf het begin, met talloze kansen in de eerste periode die echter werden tegengehouden door het uitstekend keeperswerk door Riku Christian Lindroos. Akim Ramoul opende de score voor Geleen, laat in de eerste periode.

In de tweede periode bouwde Geleen hun voorsprong uit tot 3-0. Eerst was het Yevgen Fadyeyev, daarna op de powerplay Lars van Sloun met de 3-0. Mechelen scoorde de 3-1 tijdens een powerplay via Stefaan Swennen. In de derde periode bleef Geleen dominant, eindigend met nog twee doelpunten gescoord door Ben Duperreault en de tweede goal van Akim Ramoul. In de absolute slotfase sloeg Lars van Sloun nog toe op de powerplay. Voor van Sloun was het ook zijn tweede goal van de avond.

tekst gaat verder onder de foto

#91 Akim Ramoul Foto Rob Creemers

Heylen Vastgoed HYC – Unis Flyers Heerenveen 0-3 gestaakt

Heerenveen begon uitstekend in Herentals. Twee keer Henri Ruotsalainen en Lowie Vreys zorgde al binnen twaalf minuten voor de 3-0. Maar in minuut zeventien werd er een wak in het ijs ontdekt.

wak
Previous Tilburg verslaat Hamm en pakt plek twee na verlies Essen
Next Comeback Rangers tegen Islanders stadium series, nr 68 Jagr naar plafond