Heerenveen, Den Haag en Liège winnen


Op zaterdag 17 februari waren er drie wedstrijden in de BeNe League. Den Haag deed goede zaken om de koppositie door Diez te verslaan. Heerenveen had geen moeite met Leuven en Liège won thuis wel van Herentals.

LEES OOK: Overtime verlies Den Haag tegen hekkensluiter Mechelen

Liège Bulldogs – Heylen Vastgoed HYC 3-2

Nu lukte Liège het wel om Herentals te verslaan wat in de Frozen Final niet lukte. Na de eerste periode was het 1-0 voor de Walen door een goal van Olaf-Jan Schoningh. Op snelheid ging hij langs twee verdedigers en schoot hoog en hard binnen. De waterfles van HYC goalie Andrew Masters vloog door de lucht. In de tweede periode herstelde de mannen uit Herentals de stand. Zij scoorde twee keer zodat de stand na veertig minuten 1-2 was in het nadeel van de Bulldogs. De 1-1 was een cadeau van Liège. Een foute pass in de neutrale zone betekende de 1-1 door Jacques de Ceuster. Hij kon geheel ongehinderd op de breakaway en schoot tegendraads de puck langs Troy Passingham. De 2-1 voor HYC viel wederom uit puckverlies van de Walen. En uit de rebound was het Ric Cuylen die HYC op voorsprong schoot.

Liège kwam sterk uit de startblokken in de derde periode. Na vijf minuten waren het de gebroeders Kolodziejczyk die de 2-2 realiseerden. De assist van Bryan en Andy schoot uit een moeilijke hoek de gelijkmaker binnen. Yoren de Smet werd degene die de winst binnenhaalde. Olaf-Jan Schoningh gaf een strakke assist en de Smet kon van dichtbij de winnende goal snoeihard binnen schieten.

tekst gaat verder onder de foto

Yoren de Smet

Unis Flyers Heerenveen – Chiefs Leuven 6-1

In de speciale shirts voor stichting Verbonden Stilte speelde Heerenveen een goede wedstrijd. Een powerplay goal van Jasper Nordemann opende de score voor de Flyers. Hij frommelde die achter Leuven goalie Jesse Lievens. De 2-0 kwam van Lowie Vreys met een van richting veranderd schot. 3-0 door Kevin Bruijsten die tegendraads scoorde. Leuven pakte na de 3-0 wel een time-out. Aan het begin van de derde periode werd het weer even spannend. Alec James scoorde de 1-3. Maar goals van Tijs Vreys, Lowie Vreys met zijn tweede van de avond en Jesse Barwell op de powerplay zorgde voor een 6-1 eindstand op deze speciale avond voor Martijn Oosterwijk en zijn vriendin Shyfra.

tekst gaat verder onder de video

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – EG Diez-Limburg 5-2

In een heerlijke wedstrijd wist dan Den Haag voor het eerst dit seizoen te winnen van Diez. In de eerste periode waren beide goalies een grote sta in de weg voor de aanvallers van beide teams. Diez goalie Markus Ekholm Rosen had het in de eerste periode drukker dan HIJS goalie Brett Magnus. In de tweede periode was het twee keer Bartek Bison die de score opende voor HIJS. Een aantal powerplays voor Diez bracht Den Haag niet eens aan het wankelen. De penalty kill van de Hagenaars deed uitstekend zijn werk.

Nadat Joy Turpijn met een venijnig schot de Hagenaars op 3-0 schoot leek de wedstrijd beslist een dikke tien minuten voor tijd. Maar met twee snelle goals van Diez doemde het Mechelen scenario weer op voor de Haagse toeschouwers. Namelijk Niels Wegner en Marcel Kurt scoorde binnen twee minuten van elkaar de goals. Maar nog geen halve minuut later lag de 4-2 in het Duitse net. Kyle Brothers zorgde voor de opluchting en ook de empty netter van Raymond van der Schuit werd met flink gejuich begroet.

tekst gaat verder onder de foto

#11 Bartek Bison Foto: Robert Bos

Interview met HIJS speler Bartek Bison na de wedstrijd tegen Diez.

Previous Carolina bezorgt Arizona achtste nederlaag op een rij
Next Detroit met Sprong pakt shutout, 70328 toeschouwers bij Devils-Flyers