Panthers en Rangers zetten winning streak voort


Dag 125 van de NHL had acht wedstrijden waarbij Panthers en Rangers hun winning streaks na de All Star Break voortzetten. Nathan MacKinnon inmiddels 27 thuiswedstrijden een punt pakt en Quinton Byfield een high-light reel goal scoort voor L.A.

LEES OOK: Sprong scoort voor winnend Detroit, 17 goals bij Wild – Canucks

Florida Panthers – Ottawa Senators 3-2 OT

Anton Lundell scoorde na anderhalve minuut in de overtime om de Florida Panthers hun zesde opeenvolgende overwinning te bezorgen. 3-2 tegen de Ottawa Senators. Aaron Ekblad en Brandon Montour waren ook trefzeker voor de Panthers. Terwijl Thomas Chabot en Tim Stützle de treffers voor Ottawa verzorgden. Lundell’s goal was zijn eerste NHL-overtime doelpunt.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New York Rangers – Dallas Stars 3-1

De New York Rangers blijven indruk maken met hun winning streak van acht wedstrijden na een 3-1 overwinning op de Dallas Stars. Rangers goalie Igor Shesterkin blonk uit met 41 reddingen. De goals kwamen van Adam Fox, Kaapo Kakko en Vincent Trocheck, terwijl Miro Heiskanen scoorde voor de Stars. Ondanks enkele kansen voor Dallas zorgden Shesterkin’s reddingen ervoor dat de Rangers hun voorsprong behielden. De Rangers blijven hun positie aan de top van de Metropolitan Division handhaven.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 4-5 OT

Adam Pelech scoorde zijn eerste goal van het seizoen 57 seconden in overtime, waardoor de New York Islanders een 5-4 overwinning boekten op de Pittsburgh Penguins. Pelech, die ook een assist had, beëindigde de wedstrijd met een wrister. Mathew Barzal en Brock Nelson hadden elk een doelpunt en een assist voor de Islanders, terwijl Ilya Sorokin 37 reddingen maakte. Valtteri Puustinen en Drew O’Connor scoorden binnen 56 seconden laat in de derde periode en wisten daarmee voor Pittsburgh nog een punt te pakken.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Washington Capitals – New Jersey Devils 6-2

Alex Ovechkin was de uitblinker voor de Washington Capitals met twee goals en een assist in hun 6-2 overwinning op de New Jersey Devils. Ovechkin’s point streak staat nu op negen wedstrijden, waarin hij dertien punten heeft behaald. Connor McMichael scoorde tweemaal voor de Capitals, terwijl Dylan Strome en Michael Sgarbossa ook bijdroegen aan de overwinning. Ondanks doelpunten van Alexander Holtz en Erik Haula voor de Devils, domineerde Washington het spel. De Capitals leden ondanks de twee punten wel een tegenslag met de blessure van Nic Dowd.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Winnipeg Jets – Minnesota Wild 6-3

Gabriel Vilardi en Kyle Connor leidden de Winnipeg Jets naar een 6-3 overwinning op de Minnesota Wild. Vilardi scoorde twee powerplay-doelpunten en had een assist, terwijl Connor een goal en twee assists toevoegde. Sean Monahan scoorde ook voor de Jets, die vier van hun laatste vijf wedstrijden hebben gewonnen. Marco Rossi scoorde tweemaal voor de Wild, terwijl Kirill Kaprizov een goal en een assist had. Goalie Laurent Brossoit maakte 36 reddingen voor Winnipeg.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Colorado Avalanche – Vancouver Canucks 3-1

Nathan MacKinnon hielp met een assist zijn hiome streak van punten te verlengen tot 27 wedstrijden, terwijl de Colorado Avalanche de Vancouver Canucks met 3-1 versloegen in de Ball Arena. MacKinnon had een assist op de empty netter van Artturi Lehkonen. Ryan Johansen scoorde tweemaal voor de Avalanche, terwijl J.T. Miller de enige goal voor de Canucks maakte. Goalies Alexandar Georgiev maakte 24 reddingen voor Colorado, terwijl Thatcher Demko er 24 maakte voor Vancouver. MacKinnon heeft nu 56 punten (22G, 34A) tijdens zijn streak en staat gelijk met Guy Lafleur voor de zevende langste home streak in de NHL-geschiedenis.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vegas Golden Knights – Nashville Predators 3-5

De Nashville Predators scoorden drie opeenvolgende goals en hielden stand voor een 5-3 overwinning tegen de Vegas Golden Knights in het T-Mobile Arena. Goalie Kevin Lankinen maakte 23 reddingen in zijn eerste start sinds 27 januari voor Nashville. Roman Josi en Ryan McDonagh hadden elk twee assists. Adin Hill maakte 35 reddingen voor Vegas, dat drie van de laatste vier wedstrijden heeft verloren.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Los Angeles Kings – Columbus Blue Jackets 5-1

De Los Angeles Kings wonnen hun vierde opeenvolgende wedstrijd met 5-1 tegen de Columbus Blue Jackets in de Crypto.com Arena. Pierre-Luc Dubois scoorde tweemaal en Quinton Byfield en Drew Doughty hadden elk een doelpunt en een assist. Cam Talbot maakte 33 reddingen voor de Kings, terwijl Elvis Merzlikins 31 reddingen maakte voor de Blue Jackets. De overwinning bracht de Kings naar een 5-1-0 record sinds Jim Hiller Todd McLellan verving als coach op 2 februari. Adam Boqvist scoorde het enige doelpunt voor de Blue Jackets. De Kings waren 2-voor-2 op de powerplay, terwijl de Blue Jackets 0-voor-3 waren.

Previous Amsterdam Tigers Women verliezen op zijn Duits tegen Berlijn
Next 50 goals Matthews, Boston doet het in overtime tegen Edmonton