50 goals Matthews, Boston doet het in overtime tegen Edmonton


Dag 126 van de NHL had vijf wedstrijden waarbij Leafs Auston Matthews als snelste speler geboren in de U.S.A. de vijftig goals heeft gemaakt. De comebacks van Anaheim 4-0 achter en Edmonton 4-1 achter niet werden beloond.

LEES OOK: Panthers en Rangers zetten winning streak voort

Montreal Canadiens – Buffalo Sabres 2-3

Een spannende wedstrijd in het Bell Centre waar Buffalo Sabres  een 3-2 overwinning behaalde op Montreal Canadiens. Alex Tuch werd de held van de avond door laat in de tweede periode de game winning goal te scoren shorthanded Hij profiteerde van een fout van verdediger Mike Matheson van de Canadiens bij de blauwe lijn. Ook Zemgus Girgensons en Jeff Skinner droegen bij aan de overwinning door elk een goal te scoren. Doelman Ukko-Pekka Luukkonen speelde een belangrijke rol met 29 reddingen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Chicago Blackhawks – Philadelphia Flyers 1-3

Travis Konecny breidde zijn point streak uit tot zeven wedstrijden voor Philadelphia Flyers, die met 3-1 zegevierden tegen Chicago Blackhawks in het United Center. Konecny heeft vijf goals en zeven assists tijdens zijn reeks, inclusief drie goals in zijn laatste vier wedstrijden. Garnet Hathaway en Travis Sanheim scoorden ook voor de Flyers, terwijl Samuel Ersson 21 saves maakte. Colin Blackwell scoorde voor de Blackhawks, met Arvid Soderblom die dertig reddingen maakte.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Anaheim Ducks – Columbus Blue Jackets 4-7

In Anaheim voltooide Columbus Blue Jackets een opmerkelijke comeback, waarbij ze met 7-4 wonnen van de Ducks in het Honda Center op. Johnny Gaudreau en Boone Jenner leidden de aanval met elk een goal en twee assists. Sean Kuraly en Zach Werenski scoorden beide twee goals. De Blue Jackets herstelden zich nadat ze een 4-0 voorsprong hadden verspeeld in de tweede periode en scoorden drie unanswered goals in de derde.

tekst gaat verder onder de video

Arizona Coyotes – Toronto Maple Leafs 3-6

In Tempe, Arizona, scoorde Auston Matthews twee keer en werd hij de snelste in de Verenigde Staten geboren speler die 50 goals in een seizoen haalde, waardoor Toronto Maple Leafs Arizona Coyotes hun elfde opeenvolgende nederlaag toebrachten. William Nylander scoorde twee keer, terwijl Bobby McMann en John Tavares elk een goal en een assist hadden voor de Leafs. Matthews heeft nu 51 goals in 54 wedstrijden. Matias Maccelli, Barrett Hayton en Dylan Guenther scoorden voor de Coyotes.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Boston Bruins 5-6 OT

In Edmonton, scoorde Charlie McAvoy in een heroïsche overtime, waarmee Boston Bruins een 6-5 overwinning behaalden tegen Edmonton Oilers in Rogers Place. Ondanks dat ze een voorsprong van drie goals hadden verspeeld. David Pastrnak en Jake DeBrusk scoorden elk een goal en hadden een assist, terwijl Mason Lohrei drie assists noteerde voor de Bruins. Jeremy Swayman maakte 39 saves. Voor de Oilers scoorde Warren Foegele tweemaal, en Connor McDavid en Cody Ceci hadden beide twee assists. McDavid verlengde zijn home point streak tot twintig wedstrijden, waarmee hij de zesde speler in de NHL-geschiedenis werd die meerdere home point streaks van twintig wedstrijden hebben behaald.

Previous Panthers en Rangers zetten winning streak voort
Next Sprong wint met Detroit van Colorado, 'Battle of Hudson' voor de Rangers