Dames Tigers verliezen twee keer van ESC Planegg-Würmtal


Afgelopen weekend reisden de dames van Amsterdam Tigers naar Miesbach om daar de dubbele confrontatie aan te gaan met de Planegg Penguins. De tijgers verloren van de pinguïns twee keer in de Frauen Bundesliga DEFL. Op zaterdag met 4-1 en op zondag met 3-2.

LEES OOK: Geleen naar finale, Heerenveen dwingt duel 3 af met HYC

ESC Planegg-Würmtal – Amsterdam Tigers 4-1

Dat het na de eerste periode nog steeds 0-0 was, was vooral te danken aan het goede verdediging van de Amsterdamse dames en goalie Annika Verduin. De Duitse dames hadden in de eerste periode 19-om-8 schoten. De tweede periode was voor Amsterdam, met 11-om-14 schoten. Toch was de stand na veertig minuten 1-0 voor Planegg. Alexandra Tomasova kon van dichtbij de 1-0 binnen schuiven op assist van Monica Pink. In de vijfde speelminuut van de derde periode scoorde de Tigers de gelijkmaker.

De Canadese Mel Bimm zorgde voor de 1-1. Een schot van Nina Visser bleef net achter de goalie voor de lijn liggen en met een klein tikje scoorde Bimm de gelijkmaker door de puck over de lijn te duwen. In de vijftigste speelminuut vielen twee snelle goals voor de Duitse dames. Julia Zorn en Antonia Glogger zorgden voor de tussenstand van 3-1. Het slotakkoord was ook voor de Penguins. Met de tweede goal van de dag zorgde Julia Zorn voor de 4-1 eindstand.

ESC Planegg-Würmtal – Amsterdam Tigers 3-2

Wedstrijd twee van het weekend begon uitstekend voor de Amsterdamse dames. Binnen vijf minuten scoorde Britt Wortel de 1-0. Het was een passing to passing tussen Britt en Emily Even. Waarna Britt Wortel de puck achter de Duitse goalie Chiara Schultes schoot. Milly van Meerkerk kon de stand uitbreiden als ze in minuut zeventien het penaltyschot binnen had geschoten. Helaas lukte dat niet. Maar nog geen minuut later was er de goal van Larissa Haverkorn van Rijsewijk. Een een tweetje tussen Haverkorn en de Oostenrijkse Nina Rainer werd mooi afgemaakt door Haverkorn. Helaas verpestte de Duitse dames de voorsprong doordat Julia Zorn, die in de eerste wedstrijd ook al de dwarsligger was, twee keer scoorde binnen 51 seconden. Na de eerste twintig minuten stond er 2-2 op het scorebord in het Eisstadion Miesbach. Schoten verhouding 8-om-10.

De tweede periode was overduidelijk voor de Duitse dames. Schoten verhouding 19-om-0. Wederom goed keeperswerk van Annika Verduin. Tien minuten voor tijd kreeg Planegg nog een penaltyshot maar Yvonne Rothemund kon die niet verzilveren zodat de eindstand bleef op 2-2 in reguliere speeltijd. In overtime waren het de Penguins die de winst naar binnen haalden. Yvonne Rothemund scoorde de game winning goal.

Foto: Amsterdam Tigers
Previous Hattrick Marchand en Panarin, Minnesota blijft ongeslagen na coaching change
Next Heerenveen wint wedstrijd drie en gaan naar finale tegen Geleen