Heerenveen wint wedstrijd drie en gaan naar finale tegen Geleen


Wedstrijd drie voor een plek in de finale om de BeNe League Cup werd een bloedspannende wedstrijd waarbij het tot de laatste seconde spannend bleef. Uiteindelijk werd er door Heerenveen gewonnen zodat zij zullen gaan aantreden tegen Snackpoint Eaters Geleen.

LEES OOK: Geleen naar finale, Heerenveen dwingt duel 3 af met HYC

Unis Flyers Heerenveen – Heylen Vastgoed HYC 4-2

Net als in wedstrijd een en twee waren de goalies weer prima op dreef. Zo goed dat de eerste twintig minuten de doelen maagdelijk schoon bleven. Soms ging het gepaard met kunst en vliegwerk. Maar de befaamde brilstand bleef op het scorebord staan na de eerste periode in Thialf. Pas in de allerlaatste minuut van de tweede periode werd de ban gebroken. Shorthanded na een straf voor Jacques de Ceuster voor interference. Kon Mitch Morgan op een breakaway vanaf de neutrale zone er vandoor gaan en zwaar gehinderd wist hij toch de 1-0 voor de mannen uit Herentals te scoren.

De derde periode begon dus met een powerplay voor Heerenveen en Henri Ruotsalainen wist vanaf rechts terwijl HYC goalie Andrew Masters het zicht werd ontnomen in de verre hoek te scoren. Een duel langs de boarding leverde puckbezit op voor Heerenveen waarbij Wesley de Bruijn Frankie Pucci kon vinden die vrij vanuit het midden kon uithalen. En zo de 2-1 scoorde. Toen waren er net twee minuten in de laatste periode gespeeld. Lang kon Heerenveen er niet van genieten want Niskanen Roope Juhani veranderde een schot van Chad Picard van richting vlak voor het doel van Flyers goalie Martijn Oosterwijk. En bracht daarmee Herentals weer langszij.

Het venijn zat hem in de staart

Tien minuten voor tijd mocht Heerenveen weer op de powerplay. Via een scrimmage bij de linker doelpaal en wat poke checks. Was het wederom Frankie Pucci die zijn tweede goal van de avond scoorde. Terwijl HYC alles op alles zette in de laatste minuut zonder goalie kreeg Frankie Pucci de puck in het bezit en wist hij zijn natural hattrick te voltooien. Het waren drie spannende wedstrijden en reclame voor de BeNe League.

de samenvatting

 

Previous Dames Tigers verliezen twee keer van ESC Planegg-Würmtal
Next Sprong wint met Detroit van Buffalo, L.A. evenaart record Buffalo en Toronto