Geleen naar finale, Heerenveen dwingt duel 3 af met HYC


Twee wedstrijden in strijd om een finale plek om de Finale van de BeNe League Cup. Geleen won van Diez na shootouts en Heerenveen dwong een derde wedstrijd af door in Herentals te winnen.

LEES OOK: Herentals deelt eerste klap uit aan Heerenveen met shootouts

Snackpoint Eaters Limburg – EG-Diez Limburg 3-2 SO (Eaters wint serie met 2-0)

Bij een vroege aanval van Diez weet Marcel Kurth van dichtbij de 0-1 te scoren. Jowin Ansems was kansloos. Beide teams kregen best aardig wat mogelijkheden na de voorsprong van Diez maar beide goalies hielden voorlopig stand. Vooralsnog lukt het beide teams niet te profiteren van een man meer situatie op het ijs. Vijf minuten voor de zoemer voor de eerste break gaat Rolan Loos op volle snelheid het vak binnen van Diez en haalt verwoestend uit. Terwijl iedereen op Glanerbrook dacht met 1-1 gaan we de pauze in dacht Konstantin Firsanov daar anders over. Hij zette met nog 47 seconden te gaan Geleen op een 2-1 achterstand.

In de tweede periode verandert er niets aan de stand ondanks een aantal powerplays over en weer. Mitch Koumans en Mike Kristic wisselde nog even adressen voor de kerstkaarten uit wat ze beide een game misconduct opleverde. Het werd wat meer fysiek in de derde periode gegooid. De Eaters kregen de beste kansen maar de onlangs aangeworven goalie van Diez Marcus Ekholm Rosen was een duidelijke sta in de weg. Tot twee minuten voor tijd. Yevgen Fadyeyev loerde op wat ruimte om een schot los te kunnen laten en toen hij die ruimte had gevonden ging het dak eraf op Glanerbrook. 2-2 met nog twee minuten te gaan. Zou net als de eerste wedstrijd ook wedstrijd twee beslist gaan worden in overtime?

Penaltyshots brengen de beslissing

Het werd extra zenuwslopend toen Ben Duperreault de ‘Sin Bin’ in mocht na een hooking penalty. De penalty kill van Geleen deed het uitstekend. Uit de strafbank komend kon Duperreault alleen op de Diez goalie afgaan maar werd onreglementair gestopt en mocht daarom een penaltyshot nemen. Die miste hij zodat de wedstrijd beslist zou worden met penaltyshots.
Akim Ramoul scoort zijn penaltyshot en Diez mist de laatste zodat Geleen doorgaat naar de finale. Geleen kan zich op gaan maken voor een finale tegen de winnaar aanstaande dinsdagavond van Heerenveen of Herentals.

tekst gaat verder onder de foto

#91 Akim Ramoul Foto: Sportfotografie Ronald Jans

Heylen Vastgoed HYC – Unis Flyers Heerenveen 1-3 (stand 1-1, dinsdag game 3)

In de eerste periode vielen er aan beide kanten veel straffen en HYC profiteerde daar als eerste van. Roope Juhani Niskanen zorgde met een powerplay goal voor de 1-0. Vier minuten later was het Ernesto Klem die geen powerplay nodig had en de Friezen weer op gelijke hoogte bracht. Een dikke minuut later kon Jacques de Ceuster de strafbank op voor interference. Daar profiteerde Jasper Nordemann gretig van. Nordemann zette de mannen uit Heerenveen op een 2-1 voorsprong. In minuut 32 was het wederom Ernesto Klem die uit een delayed penalty de 3-1 binnen schoot. Vooral in de laatste periode kwam Heerenveen onder druk te staan nadat de Flyers vier straffen kort achter elkaar pakte. Maar zowel de mannen op het ijs als Heerenveen goalie Martijn Oosterwijk hielden stand en zorgde daarvoor dat in Thialf dinsdag op Sinterklaasavond misschien een leuk pakketje uitgepakt gaat worden met het bereiken van de finale. Al zal Herentals dat volgaarne willen saboteren.

#91 Ernesto Klem Foto: Robert Bos

 

Previous Tilburg wint met ruime cijfers op bezoek in Erfurt
Next Hattrick Marchand en Panarin, Minnesota blijft ongeslagen na coaching change